Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Στο στόχαστρο της "επαναδιαπραγμάτευσης" εργαζόμενοι και φορείς του Δημοσίου

60 φορείς του δημοσίου και οι εργαζόμενοί τους επί πίνακι για τα «μάτια» της τρόικας

Νέο δωράκι στην τρόικα ετοιμάζει να προσφέρει η κυβέρνηση επισπεύδοντας άρον-άρον την κατάργηση-συγχώνευση 60 Οργανισμών του Δημοσίου –που προβλεπόταν από το 2ο Μνημόνιο- εντός του καλοκαιριού. Πρόκειται για μια κίνηση βαθιάς υποτέλειας υπό το πρόσχημα της δημιουργίας ευνοϊκότερων συνθηκών για τη δήθεν «επαναδιαπραγμάτευση» όρων του Μνημονίου, ενόψει της άφιξης του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα.

Η πολιτική κατρακύλα και αυτής της μνημονιακής κυβέρνησης φαίνεται να μην έχει τέλος. Πέραν της πλήρους αναντιστοιχίας των προεκλογικών υποσχέσεων της ΝΔ με τις πρακτικές της αυτή την ώρα (για όσους πραγματικά πίστεψαν ότι υπήρχε ειλικρινής διάθεση και πρόθεση επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου από πλευράς της ΝΔ), η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δείχνει με τον πιο κυνικό και αισχρό τρόπο– σε συνέχεια της χθεσινής επιστολής Σαμαρά- ότι το μόνο για το οποίο είναι πραγματικά διατεθειμένη να εργαστεί, είναι για την καλύτερη και ταχύτερη εφαρμογή του Μνημονίου και όποιου άλλου μνημονιακού επανασχεδιασμού -επί τα χείρω- προκύψει στη βάση της προδιαγεγραμμένης κατάρρευσης του συνολικού εφαρμοζόμενου Μνημονιακού Προγράμματος για τη χώρα.

Σημειώνεται πως στους Οργανισμούς αυτούς απασχολούνται 3.000 και πλέον εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στο σχέδιο για τα λουκέτα βρίσκονται οργανισμοί που υπάγονται κυρίως στα υπουργεία Υγείας, Παιδείας Πολιτισμού και Ανάπτυξης.

Πρόκειται για την Εταιρεία Έρευνας και Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «Σύνθεση», την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας «Αθήνα», το Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων «Έδρα», την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αλθαία», το Αθλητικό Κέντρο Χανίων,ο ΟΚΕ, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ», η Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ, το Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ο «Συν-ειρμός», το Ωδείο Αθηνών, ο Φορέας Διαχείρισης Δρυμού Σαμαριάς, η Εστία Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, η ΙΑΣΙΣ, η Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών, το Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής Περίθαλψης, το Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης, το Κέντρο Έρευνας Περίθαλψης Σακχαρώδη Διαβήτη.

Τον ίδιο δρόμο να ακολουθήσουν το ΣΕΦ που θα συγχωνευθεί με το ΟΑΚΑ, η Μονάδα Διαχείρισης Οικονομικών Προγραμμάτων με 1.200 άτομα προσωπικό, ο ΕΟΦ, ο ΕΦΕΤ το Κέντρο Αιμοδοσίας, αρκετά Μουσεία, αλλά και οι σχολές Δημόσιας Υγείας, Δικαστικών και Δημόσιας Διοίκησης.

Με τα λουκέτα όμως έρχεται και η απομάκρυνση των εργαζομένων. Οι μόνιμοι υπάλληλοι θα μεταταχθούν σε άλλον οργανισμό του Δημοσίου, με την μετάταξη τους να είναι υποχρεωτική, αλλιώς σε περίπτωση που δεν δεχθούν προβλέπεται απόλυση.

Το ''πλεονάζον προσωπικό'' που δεν θα μεταταχθεί θα μπαίνει σε καθεστώς εφεδρείας για ένα χρόνο λαμβάνοντας το 60% του μισθού και στη συνέχεια θα απολύεται.

Πηγή: iskra.gr

δημοσίευσε ...