Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

ΟΤΑ: Πρώτα ρουσφέτια και μετά "σφαγές" με αλγόριθμους!

Η κυβέρνηση μετά τη σημερινή συνάντηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανακοίνωση την "εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα" των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α.

Στην ουσία πρόκειται για "γρήγορες" μετατάξεις από δήμο σε δήμο, όπου μάλιστα οι μετατασσόμενοι θα τεθούν και σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα μήνα! Προφανώς αυτό ικανοποιεί και τις ρουσφετολογικές διευθετήσεις των δημάρχων και της κυβέρνησης, ενόψει και των δημοτικών εκλογών του Μαΐου του 2014, όπου προβλέπεται και η πλήρης κατάρρευση των δυνάμεων του μνημονίου και των μνημονιακών δημάρχων.  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63918879 

Στελέχη της Αυτόνομης Παρέμβασης σχολίαζαν ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με τις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, που είναι η δραστική συρρίκνωση των υπηρεσιών του δημοσίου και των Ο.Τ.Α. και οι χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων τους. Προσπαθούν αντίθετα να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να καλλιεργήσουν αυταπάτες ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις.

Όσο όμως και αν προσπαθούν οι ίδιοι και τα μνημονιακά τους ΜΜΕ να αποκρύψουν την πραγματικότητα τα γεγονότα τους διαψεύδουν.

Οι ίδιοι που λένε αυτά ετοιμάζουν "σφαγές" με μαθηματικούς τύπους!!!

Πιο Συγκεκριμένα,  σύμφωνα με διαρροές, που δημοσιεύονται στο: http://aftodioikisi.gr/ipourgeia/ipes-nees-askiseis-epi-xartou-gia-5-000-apoliseis-stous-dimous-exalloi-oi-dimarxoi για να οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενοι των δήμων, έχει προκύψει ένας μαθηματικός τύπος που υπολογίζει ως βέλτιστη αναλογία 6,2 υπαλλήλους ανά 1.000 κατοίκους.

Δηλαδή, για κάθε 10.000 κατοίκους θα πρέπει να υπηρετούν στο δήμο 62 υπάλληλοι, αναλογία με την οποία θα προκύψουν οι πλεονάζοντες για να βγουν σε διαθεσιμότητα και να απολυθούν.
 
Στο Δήμο Καισαριανής πχ που ο πλυθυσμός της είναι 26.050 κάτοικοι (απογραφή 2011) http://www.fimes.gr/2011/07/apografi-2011-apotelesmata/   θα πρέπει να υπηρετούν 162 εργαζόμενοι, από τους πάνω από 280 που υπηρετούν σήμερα, μαζί με τα Νομικά τους Πρόσωπα!

Η κυβέρνηση αυτή όσο βλέπει την αυξανόμενη οργή των εργαζομένων γίνεται και πιο επικίνδυνη. Ενώ έχει παραδοθεί πλήρως στην τρόικα και τους διεθνείς τοκογλύφους, ενώ έχει ψηφίσει όλα τα επώδυνα μέτρα, κάνει τάχα πως "αντιστέκεται" και διαπραγματεύεται "σκληρά", με στόχο περάσουν και να υλοποιηθούν όλα με το μικρότερο δυνατό κόστος γι' αυτήν και για τις πολιτικές δυνάμεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) του μνημονίου.

Μοναδική απάντηση και ελπίδα των εργαζομένων είναι η ένταση των αγώνων, ο συντονισμός όλων των εργαζομένων και η συγκρότηση ενός ευρύτερου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις υλοποιεί.

πηγή : apnet.gr

δημοσίευσε ...