Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Με δίμηνες, ρουσφετολογικές συμβάσεις η κάλυψη των αναγκών στους Παιδικούς Σταθμούς.

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση συντηρεί τη χαοτική κατάσταση που η πολιτική της έχει επιβάλει στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς σταθμούς των δήμων, συνεχίζει την αντιπαιδαγωγική τακτική της με τις δίμηνες συμβάσεις εργαζομένων, αντιμετωπίζοντας τα παιδιά σαν αντικείμενα προκειμένου να καλύψει έτσι και τις ρουσφετολογικές ανάγκες των αιρετών που την στηρίζουν, για τις επερχόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την κατεπείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για την σύναψη νέων δίμηνων συμβάσεων για την κάλυψη των αναγκών των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών των Δήμων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Ε - Ο.Τ.Α
Αναρίθμητα πλέον είναι τα «success story» της κυβέρνησης. Μάλιστα το νέο «success story» αφορά σε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υψηλού κοινωνικού ενδιαφέροντος, τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων.
 
Με κατεπείγουσα εγκύκλιό του το Υπουργείο Εσωτερικών (αριθμ πρωτ.: οικ.44937/8-11-2013), προσπαθώντας ατυχώς να ισορροπήσει το «χάος» που με την πολιτική της κυβέρνησης των μνημονίων έχει δημιουργηθεί στην λειτουργία των Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και ιδιαίτερα στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς των Δήμων με την πλήρη απαγόρευση των προσλήψεων και την χρηματοδότηση, «επιτρέπονται» σε όσους Δήμους είχαν συνάψει δίμηνες συμβάσεις προκειμένου να καλύψουν τα τεράστια κενά να ξαναπροσλάβουν άλλους εργαζόμενους με δεύτερη δίμηνη σύμβαση.
 
Είναι ξεκάθαρο πως για ακόμη μία φορά γίνονται παρεμβάσεις ρουσφετολογικές όταν όλοι γνωρίζουν πως πρόκειται για προσλήψεις εκτός Α.Σ.Ε.Π., λίγο πριν τις επικείμενες Δημοτικές εκλογές.
 
Είναι πραγματικό κατάντημα το αρμόδιο Υπουργείο να θεωρεί πως οι ανάγκες των παιδιών είναι δυνατόν να καλυφθούν με δίμηνες συμβάσεις, που θυμίζουμε πως σύμφωνα με την νομοθεσία προβλέπονται για επείγουσες και απρόβλεπτες ανάγκες.
 
Ενδεχομένως είναι «υπερβολικό και «αδιανόητο» σε μνημονιακές εποχές να αναφερθούμε στις ανάγκες των παιδιών, σε παιδαγωγικές μεθόδους, σε προσαρμογές παιδιών που αναγκάζονται να αλλάζουν παιδαγωγούς κάθε δύο μήνες!!! Για όλα αυτά προφανώς οι αρμόδιοι (κυβέρνηση και Δήμαρχοι) αδιαφορούν!
 
Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί των Δήμων είναι υπερπλήρεις, οι ανάγκες είναι πάγιες και διαρκείς και όσοι προτείνουν αλλά και αποδέχονται  αποσπασματικές λύσεις που δεν αντιμετωπίζουν αλλά επιτείνουν το πρόβλημα, επενδύουν στη ΔΙΑΛΥΣΗ των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών. 

Η μόνη λύση για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος είναι Γονείς, εργαζόμενοι και αιρετοί να αναγκάσουν με τις αγωνιστικές παρεμβάσεις τους την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων σε αυτές τις υπηρεσίες, σε διαφορετική περίπτωση προετοιμάζουν την εκχώρησή τους σε ιδιώτες. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ…!!!

δημοσίευσε ...