Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Αντεργατικό στρατόπεδο η COSCO

Με αντεργατικό στρατόπεδο έμοιαζε η COSCO κατά την χθεσινή επίσκεψη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ΕΚΠ-ΟΜΥΛΕ-ΕΝΩΣΗ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ που επισκέφτηκαν το χώρο για να μιλήσουν στους εργαζόμενους για την απεργία στις 6 Νοέμβρη, που έχουν κηρύξει τα συνδικάτα.

Η εντολή της εργοδοσίας ήταν «ούτε ματιά στους συνδικαλιστές που θα έρθουν- όποιος τολμήσει και σταθεί να τους ακούσει, όποιος πάρει ανακοίνωση, έχει απολυθεί την ίδια στιγμή».

Ο μύθος του παραδείσου, που έπλασε η κυβέρνηση για την «επένδυση και την μεγάλη προσφορά της κινέζικης εταιρείας» είναι στην πραγματικότητα, παράδεισος ασυδοσίας για την COSCO και κόλαση για τους εργαζόμενους.
 
Είναι ειδική ζώνη εκμετάλλευσης, που οι νόμοι και το σύνταγμα της χώρας δεν έχουν καμία ισχύ και το διαβατήριο εισόδου για τους εργαζόμενους, είναι η παραίτηση από τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους, η απόλυτη υποταγή στη δουλοπαροικία.
 
Ένα εργασιακό κάτεργο, που τα ΜΜΕ, ούτε βλέπουν, ούτε ερευνούν, ούτε αποκαλύπτουν, με εργαζόμενους που δεν ορίζουν ούτε την αναπνοή τους.
 
Τα συρματοπλέγματα της εκμετάλλευσης που έχει στήσει η COSCO, με τις πλάτες και την συνενοχή της κυβέρνησης θα πέσουν, θα ξαναπάμε στο εργασιακό κάτεργο, με τους αγώνες μας θα ανοίξουμε τις πόρτες στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

 ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 1-11-2013
πηγή : apnet.gr

δημοσίευσε ...