Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Τι προβλέπεται για τη μετακίνηση των δημοτικών αστυνομικών


Η επανατοποθέτηση δημοτικών αστυνομικών σε δημόσιες υπηρεσίες βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Όπως ανακοινώθηκε, τα βήματα που έπονται μέχρι την επανατοποθέτηση των δημοτικών αστυνομικών είναι:

1. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εκδίδει σχετική ανακοίνωση εντός των προσεχών ημερών, βάση της γνωμοδότησης του Τριμελούς Ειδικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου, με την οποία καθορίζονται η σειρά προτεραιότητας των φορέων υποδοχής και ο αριθμός που θα διατεθεί σε κάθε φορέα.

2. Οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται μέσα σε 15 μέρες να υποβάλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

3. Εντός 10 ημερών από τη λήξη αυτής της προθεσμίας, οι φορείς υποδοχής θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη σύνταξη των πινάκων συνδρομής κριτηρίων. Στη συνέχεια, αποστέλλουν τις αιτήσεις στο ΑΣΕΠ, το οποίο προβαίνει στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.

4. Εντός 15 ημερών από τη λήψη των πινάκων βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, συνεδριάζουν τα αρμόδια Τριμελή Ειδικά Υπηρεσιακά Συμβούλια των φορέων υποδοχής. Με βάση τα γενικά και ειδικά κριτήρια που έχουν καθοριστεί από τις ΚΥΑ, γνωμοδοτούν και διαβιβάζουν τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει ενιαίο πίνακα διάθεσης.

5. Εκδίδεται υπουργική απόφαση μετάταξης - μεταφοράς του φορέα υποδοχής.
Πού θα τοποθετηθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί

Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα τοποθετηθούν κατά κύριο λόγο στην Ελληνική Αστυνομία. Επίσης, θα αξιοποιηθούν ως φύλακες σε σωφρονιστικά καταστήματα, στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης («one stop shop») του υπουργείου Εσωτερικών, στις υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, όπου θα ενταχθούν κάτοχοι πτυχίων σχετικών με το επιχειρησιακό αντικείμενο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι δημοτικοί αστυνομικοί θα αξιοποιηθούν σε θέσεις αντίστοιχες με τα προσόντα τους και θα απασχοληθούν σε υπηρεσίες με σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης, κάτι που θα συμβάλει στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα, καθώς θα υπάρξει ενίσχυση των σωφρονιστικών καταστημάτων, ενίσχυση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, καλύτερη αντιμετώπιση του παραεμπορίου και των παράλληλων προβλημάτων που αυτό δημιουργεί.

πηγή apnet.gr

δημοσίευσε ...