Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Σχολικοί Φύλακες : Η δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης για μια ακόμη φορά «μεγαλούργησε»….

Για εμάς τους σχολικούς φύλακες ο αγώνας συνεχίζεται !
Είναι συλλογικός και αδιάκοπος !

Όχι συντεχνιακός και πρόσκαιρος.

Απαιτούμε τώρα που θα το ξαναστήσουμε να μην τολμήσει κανείς να το πειράξει !

Ας ασχοληθεί η δημοτική αρχή με τα ατελείωτα και σημαντικά προβλήματα της πόλης που έχουν κάνει «κόλαση» την ζωή των δημοτών και να πάψει να στρέφεται ενάντια στον λαό που παλεύει για το αυτονόητο δικαίωμα του που είναι :
ΔΟΥΛΕΙΑ –ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΙΣΟΤΗΤΑ


Η δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης για μια ακόμη φορά «μεγαλούργησε»…. Εχθές 10 Φεβρουαρίου πήγαμε να ανοίξουμε το κέντρο αγώνα (Τσιμισκή με Αριστοτέλους) όπως κάνουμε κάθε ημέρα

– σχεδόν- από τις 18 Μάρτη του 2014 και βρεθήκαμε προ εκπλήξεως .

Το κιόσκι έλειπε. Το είχαν μαζέψει. Μάθαμε με τα πολλά ότι δόθηκε εντολή από τον αντιδήμαρχο Θ.Παππά να καθαριστεί ο χώρος.

Για μας εγείρονται πολλά ερωτηματικά …

- Δεν ξέρανε σε ποιους ανήκει ?

- Δεν ξέρανε ότι είχε κατατεθεί αίτηση άδειας από την ΕΔΟΘ προς
τον δήμαρχο ?

- Δεν γνωρίζανε ότι είναι εκεί κέντρο αγώνα διαθέσιμων,απολυμένων, απεργών και άλλων αγωνιζόμενων που εδώ και 10 μήνες το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον και είναι κέντρο αγώνα της διεκδίκησης, της αντίστασης, της αξιοπρέπειας, της περηφάνιας, της ΝΙΚΗΣ ?

- Αν γνωρίζανε γιατί δεν μας ειδοποίησαν και προτίμησαν σαν κλέφτες να το μαζέψουν ?

Ας δοκιμάσουμε να απαντήσουμε ΕΜΕΙΣ με ερωτήματα.

1) Μήπως θέλανε να δώσουν εσκεμμένα την εντύπωση στον κόσμο ότι οι σχολικοί φύλακες «βολεύτηκαν» και τα μάζεψαν?

Οι σχολικοί φύλακες απέδειξαν ότι δεν είναι συντεχνία και το κέντρο αγώνα φιλοξενούσε και τους απεργούς της coca cola, το κίνημα sos Χαλκιδική, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τις καθαρίστριες.

2) Μήπως χαλάει την αισθητική του δημάρχου όπως και το πανό που είχαν κρεμάσει οι νεολαίοι στο δημαρχείο διαμαρτυρόμενοι για τα υψηλά ποσοστά –ρεκόρ- ανεργίας στην πόλη μας ?

3) Μήπως πήρε καμιά εντολή από την πολυεθνική για να φύγουν από εκεί οι απεργοί της coca cola συνεχίζουν με επιτυχία το μποϊκοτάζ των προϊόντων της σε αντάλλαγμα των χορηγιών της εταιρείας ?

Δεν άργησε να έρθει η απάντηση στα ερωτήματα μας. Μόλις καταγγείλαμε το γεγονός δημόσια στην εκπομπή ορθά κοφτά του Α.Λυκέσα στο κόκκινο απάντησε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θ.Παππάς με περίσσιο θράσος ανέφερε και «δικαιολόγησε» την ενέργεια αυτή λέγοντας ότι το κέντρο αγώνα χαλάει την αισθητική του ιστορικού κέντρου της πόλης……απόκαλώντας το ΓΙΟΥΣΟΥΡΟΥΜ……έφτασε δε και στο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ότι το κέντρο αγώνα εμποδίζει την πρόσβαση στις δημόσιες τουαλέτες ….που εδώ να πούμε ότι οι τουαλέτες αυτές είναι σφραγισμένες εδώ και χρόνια από την δημοτική αρχή ….!!!!!!

Τελικά καταλαβαίνουμε πως αντιλαμβάνεται ο δήμαρχος το τι είναι αισθητική. Δεν του χαλάει την αισθητική τα χριστουγεννιάτικα δέντρα προσφορά της coca cola αλλά του χαλάει την αισθητική ο λαός που αγωνίζεται, που αντιστέκεται, που διεκδικεί.

Για εμάς τους σχολικούς φύλακες ο αγώνας συνεχίζεται !

Είναι συλλογικός και αδιάκοπος !

Όχι συντεχνιακός και πρόσκαιρος.

Απαιτούμε τώρα που θα το ξαναστήσουμε να μην τολμήσει κανείς να το πειράξει !

Ας ασχοληθεί η δημοτική αρχή με τα ατελείωτα και σημαντικά προβλήματα της πόλης που έχουν κάνει «κόλαση» την ζωή των δημοτών και να πάψει να στρέφεται ενάντια στον λαό που παλεύει για το αυτονόητο δικαίωμα του που είναι :

ΔΟΥΛΕΙΑ –ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ- ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΙΣΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΕΣΜΑ για το ΞΑΝΑΣΤΗΣΙΜΟ του κέντρου αγώνα στην Αριστοτέλους

Σάββατο 14 Φλεβάρη, ώρα 13:00 το μεσημέρι, Τσιμισκή με Αριστοτέλους ΞΑΝΑΣΤΗΝΟΥΜΕ το κέντρο αγώνα, που η δημοτική αρχή το είχε μαζέψει (το εξαφάνισε) προφασιζόμενη ότι το συγκεκριμένο χαλάει την αισθητική της πόλης ……(!!!!).

Εδώ και 11 μήνες το κέντρο αγώνα των Σχολικών Φυλάκων, των Απεργών της coca cola, των εργαζομένων στην ΕΡΤ3, των καθαριστριών του υπ. Οικονομικών, των καθηγητών σε διαθεσιμότητα και του κινήματος sos Χαλκιδική έχει καταγράψει στα μάτια του λαού της Θεσσαλονίκης ως κέντρο αγώνα : ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Σας καλούμε όλους το Σάββατο 14 Φλεβάρη, 13:00 το μεσημέρι, Τσιμισκή με Αριστοτέλους να βάλουμε την δικιά μας πινελιά στο τι είναι καλαίσθητο.

Να φωνάξουμε ότι Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ !

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ !

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ !

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ !

«Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις
Στον δρόμο λαέ μπορείς να τους νικήσεις !»

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΤΣΙΜΙΣΚΗ και ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

δημοσίευσε ...