Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Τι έβγαλε η συνάντηση Κατρούγκαλου - ΑΔΕΔΥ

«Δεν υπάρχει περιθώριο αυτή τη χρονιά για οποιαδήποτε μισθολογική βελτίωση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Κατρούγκαλος μετά τη συνάντηση γνωριμίας που είχε την Παρασκευή με την εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Στο επίκεντρο, η αξιολόγηση του προσωπικού, η επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων και οι αλλαγές στο μισθολόγιο του Δημοσίου.

 Σύμφωνα με το Γ. Κατρούγκαλο, το προηγούμενο διάστημα συνέβη μια δαιμονοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων και υποστήριξε ότι «θα αλλάξουμε αυτήν την εικόνα, θα συνεργαστούμε με τον δημόσιο υπάλληλο αλλάζοντας όμως και τον ίδιο στα πλαίσια του κράτους που θέλουμε να αλλάξουμε».

Αναφορικά με την την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημόσιων υπαλλήλων, οι οποίοι εκτιμάται ότι ανέρχονται στις 3.500, η ΑΔΕΔΥ εξέφρασε την ικανοποίησή της. Οι 2.659 απολυμένοι της ΕΡΤ, όπως έχει διευκρινίσει ο υπουργός θα αποκατασταθούν με ξεχωριστή ρύθμιση.

«Πρέπει να σκουπιστεί το τραπέζι από τις 10.500 απολύσεις. Είναι προαπαιτούμενο και φυσικά πρέπει να σταματήσουν οι υπόλοιπες για να εκπληρωθούν οι στόχοι του μνημονίου και να οικοδομηθεί η μεταξύ μας η εμπιστοσύνη», δήλωσε μέλος της Ε/Ε της ΑΔΕΔΥ Σταύρος Κουτσιουμπέλης. Αναφορικά με τη βελτίωση των μισθών, υποστήριξε ότι «δεν πιστεύαμε ότι θα ανακτούσαμε αμέσως τις απώλειές μας αλλά ζητήσαμε τουλάχιστον το ξεπάγωμα των ωριμάνσεων από το μισθολόγιο του 2011».

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση ο υπουργός ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ενώ εκείνοι εξέφτασαν την πάγια θέση τους ότι θέλουν ένα σύστημα αξιολόγησης με μετρήσιμα μεγέθη.

«Υποκύπτουν στο λαϊκισμό και στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι εκπροσωπούν μόνο τους εαυτούς τους. Οι μάσκες έπεσαν. Να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους τη σιωπηλή πλειοψηφία τόσο των έντιμων και εργατικών δημοσίων υπαλλήλων όσο και της κοινωνίας», είπε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του, σχολιάζοντας τη συνάντηση Κατρούγκαλου – ΑΔΕΔΥ, ο υπουργός της διοικητικής ...απορρύθμισης, ο άνθρωπος που δημιούργησε την «αξιολόγηση», τον «επανέλεγχο» αλλά και εξέδωσε απόφαση για την επιλογή προϊσταμένων, προκειμένου να βολέψει τα «γαλάζια» παιδιά και να υπηρετήσει πιστά τις βουλές των δανειστών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

πηγή : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...