Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

«πειθαρχία» ζητά από τους δημάρχους ο αν. υπουργός οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας.

Με παραπάνω από σίγουρο οι περισσότεροι δήμοι αν όχι όλοι να μπουν στο καθεστώς εποπτείας δεδομένου ότι δεν θα μπορέσουν να εφαρμόσουν στην πραγματικότητα ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας με επιστολή του προς την ΚΕΔΕ  ζητά από του δημάρχους να επιδείξουν δημοσιονομική προσαρμογή και πειθαρχία.
«Εύχομαι και ελπίζω η εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει, να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά. Χρονιά κατά την οποία οι Δήμοι οφείλουν, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18.11.2012 αλλά και με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, να επιδείξουν δημοσιονομική προσαρμογή και πειθαρχία», αναφέρει η επιστολή χαρακτηριστικά. 

Η «άλωση» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει ξεκινήσει, η πράξη νομοθετικού περιεχομένου και τα μέτρα του τρίτου μνημονίου δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Χάνεται η αυτοτέλεια των δήμων και μαζί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας τους. Η κατεδάφιση των κοινωνικών δομών, η κατάργηση υπηρεσιών, οι απολύσεις εργαζομένων, οι ιδιωτικοποιήσεις, τα επιπλέον χαράτσια στους πολίτες, θα είναι οι άμεσες επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει αβίαστα η τρικομματική συγκυβέρνηση.
 
Σε όλο αυτό το «παραλήρημα» κέρδους που ετοιμάζεται για το μεγάλο κεφαλαίο αλλά και της «εκστατικής» ανέχειας που ζουν οι εργαζόμενοι και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας από την νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων,  οι «άρχοντες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (η πλειοψηφία τους) φαίνονται πολύ μικροί και αδύναμοι να αντιδράσουν.
 
Οι περισσότεροι δε από αυτούς διάλεξαν ήδη στρατόπεδο, με στρατοπεδάρχες τους Φούχτελ και Ραίχενμπαχ  για να «προλάβουν» τα γεγονότα μην τυχόν και τους προλάβουν αυτά. Κλείνουν συμφωνίες «αποδεκατίζοντας» ανθρώπους και αξίες στο όνομα της ελληνογερμανικής συμφωνίας που επετεύχθη κι αυτή αβίαστα μεταξύ εγχώριας και ξένης τρόικας.

δημοσίευσε ...