Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στάση Εργασίας στις 7/3/2016 – Στήριξη και από ΑΔΕΔΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) εξαγγέλλει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλο το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τη ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, από τις 11.00 το πρωί έως της λήξη της πρωινής βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιήσουν Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί της ίδια ημέρας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα) και στη συνέχεια θα κάνουν Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών-Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αντιδρώντας στην «αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση» και στην αδιαφορία που επιδεικνύει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. να επιλύσει μία σειρά οικονομικών και κλαδικών προβλημάτων διεξάγοντας ταυτόχρονα επιχείρηση υποβάθμισης του θεσμικού ρόλου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από συγκεκριμένους Υπουργούς.

Η αυταρχική και αλαζονική αυτή τακτική δεν πρόκειται να περάσει. Οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για να προασπίσουν όσα από τα δικαιώματα τους έχουν απομείνει από τη λαίλαπα των μνημονίων που εφαρμόζουν τα τελευταία έξι χρόνια κυβερνήσεις και τρόικα. Αυτός είναι και ο λόγος που στην κινητοποίηση της Δευτέρας 7 Μαρτίου 2016 και σε αυτές που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα απαιτεί να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επιβάλλεται να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική. Η πολιτική που ροκανίζει τη σάρκα της Ελληνικής κοινωνίας ισοπεδώνοντας και καταργώντας μία σειρά δικαιωμάτων.
 Πέραν της απόσυρσης της «αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης» η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διεκδικεί επίσης τα εξής:
  1. Άμεση επαναφορά της διάταξης (άρθρο 50) που αποσύρθηκε από το σχέδιο Νόμου για την αξιολόγηση και αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης. Πρόβλημα που αφορά και σε πολλούς εργαζόμενους που η μετάταξή τους δημοσιεύτηκε σε Φ.Ε.Κ. δεν μπορούν όμως να πληρωθούν αφού Επίτροποι αρνούνται την υπογραφή και έγκριση του εντάλματος πληρωμής.
  2. Άμεση Νομοθετική ρύθμιση για τη μη περικοπή του Ανθυγιεινού και Επικίνδυνου Επιδόματος(αναρρωτικές άδειες, θεσμοθετημένες άδειες, κ.λπ.) καθώς και επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων σύμφωνα με την πρόταση της Ομοσπονδίας.
  3. Υπολογισμός στις συντάξιμες αποδοχές του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας με τροποποίηση του άρθρου 4 του Ν.3660/2008 και συνέχιση χορήγησης των μισθολογικών κλιμακίων που προβλέπονταν με το άρθρο 4 του Ν.3660/2008 και με το νέο μισθολόγιο (Ν.4354/2015). Είναι προκλητικό εργαζόμενοι που εντάχθηκαν στα Β.Α.Ε. αναδρομικά, πληρώνοντας πολλά χρήματα, να χάνουν τα κλιμάκια.
  4. Άμεση επίλυση της μισθολογικής υποβάθμισης των εργαζομένων Δ.Ε. κατηγορίας που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία, καθώς «κατεύθυνση» του Υπουργείου Οικονομικών είναι να καταταχθούν στα μισθολογικά κλιμάκια της Υ.Ε. Κατηγορίας.
  5. Στους Δημοτικούς Αστυνομικούς και στους Σχολικούς Φύλακες που επέστρεψαν με το Ν.4325/2015 να υπολογιστεί στις αποδοχές τους και η υπερβάλλουσα μείωση και η κατάταξή τους στα νέα Μ.Κ. του Ν.4354/2015 να γίνει με το σύνολο των αποδοχών τους. Να επιστραφούν σε όλους τους συναδέλφους τα ποσά της υπερβάλλουσας μείωσης που κρατήθηκαν αναδρομικά.
  6. Να μην υπάρχει βαθμολογική καθήλωση στους εργαζόμενους Δ.Ε. που έχουν διοριστεί με τυπικό προσόν την εμπειρία.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και τους αρμόδιους Υπουργούς να δώσουν άμεσα λύσεις σε ζητήματα που όχι μόνο είναι ώριμο να λυθούν αλλά αποτελούν ζωτικής σημασίας για ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων που ζουν στα όρια της εξαθλίωσης. Καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να δώσουν το παρόν στις συγκεντρώσεις της Δευτέρας 7 Μαρτίου 2016 και να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.  
Κάλεσμα στήριξης της κινητοποίησης που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 απευθύνει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της και τα μέλη των Δ.Σ. Ομοσπονδιών και Σωματείων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με συνεχείς πρωτοβουλίες έχει αναδείξει τα οξυμμένα και άλυτα προβλήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην Υγεία, στην Παιδεία και σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες. Παρά τις πρόσφατες διακηρύξεις και δεσμεύσεις αρμόδιων Υπουργών τα προβλήματα αυτά παραμένουν άλυτα με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται και το έργο των Δημόσιων Υπηρεσιών.
Η Κυβέρνηση, μάλιστα, επινοεί νέους τρόπους για να επιβάλει επί πλέον περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων, που βαθαίνουν την οικονομική τους εξαθλίωση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εκκρεμότητα που υπάρχει με τη συνεχιζόμενη περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης & Ανθυγιεινής Εργασίας (αναρρωτικές και άλλες θεσμοθετημένες άδειες) που απαιτεί την άμεση νομοθετική ρύθμιση και που πρέπει να περιλαμβάνει και την επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων σύμφωνα με τις προτάσεις των Ομοσπονδιών.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. θεωρεί, επίσης, απαράδεκτη τη μισθολογική και βαθμολογική καθήλωση των εργαζομένων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) που έχουν διοριστεί ή μεταταγεί με τυπικό προσόν την εμπειρία.
Επισημαίνουμε, τέλος, την ανάγκη άμεσης επαναφοράς της διάταξης (άρθρο 50) που αποσύρθηκε από το σχέδιο Νόμου για την Αξιολόγηση και αφορά στις μετατάξεις χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα μέλη του Γενικού της Συμβουλίου, τα μέλη των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των Σωματείων να δώσουν το «παρών» στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016 στις 11:30πμ, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Σταδίου 27) και στη συνέχεια, στην Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών - Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37) απαιτώντας λύσεις στα παραπάνω προβλήματα, με συγκεκριμένα πλέον χρονοδιαγράμματα.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ  ΕΔΩ

δημοσίευσε ...