Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στους Δήμους να συμμετέχουν στις αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και διεθνώς από 18 έως 21 Μαρτίου 2016 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και στο μεγάλο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 στην Πλατεία Βικτωρίας, στις 2.00 το μεσημέρι καθώς και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει:


   Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμμετέχει στις αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις, εκδηλώσεις και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και διεθνώς από 18 έως 21 Μαρτίου 2016 με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.


         Οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. στάθηκαν από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που προσπαθούν να βρουν διέξοδο από τη λύσσα του πολέμου και την οικονομική εξαθλίωση στη χώρα μας.


 Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στις πολιτικές διακρίσεων, τον ρατσισμό και τον φασισμό. Ειδικά σήμερα, στεκόμαστε αντιμέτωποι στις πολιτικές που θέλουν την Ευρώπη φρούριο, που χώρες κλείνουν τα σύνορά της στα θύματα των πολέμων και της φτώχειας.



Στην Ελλάδα, οι πνιγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο και η διατήρηση του φράχτη στον Έβρο, συμπληρώνονται με την επαναλειτουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών, όπως αυτό της Κορίνθου, ενώ παράλληλα εκτυλίσσεται μια πρωτοφανής επιχείρηση ποινικοποίησης του κινήματος αλληλεγγύης με συλλήψεις μελών των ομάδων αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στα νησιά από τη FRONTEX και την ΕΛ.ΑΣ.



Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ενώσουμε τη φωνή μας με τις προσφυγικές, μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις το ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016, στο μεγάλο Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Βικτωρίας, στις 2.00 το μεσημέρι και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Βουλή και στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.



Καλούμε τους εργαζόμενους να εναντιωθούμε και να καταδικάσουμε τις αποικιακού τύπου επεμβάσεις και τους πολέμους που γεννούν θύματα και καταστρέφουν λαούς.

  
Να διεκδικήσουμε τη δημιουργία πραγματικών δομών φιλοξενίας για την κάλυψη των προσωρινών αναγκών στέγασης και σίτισης, καθώς και την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την επιτάχυνση της διαδικασίας ταυτοποίησης και μετακίνησης-προώθησής τους στις χώρες προορισμού τους.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση και οι αιρετοί, πέρα από τους εθελοντές και την πράγματι υπεράνθρωπη αλληλεγγύη την οποία έχουν δείξει και οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα πρέπει να αναλάβουν και τις ευθύνες τους. Η τακτική της μετατόπισης των ευθυνών δεν είναι αποτελεσματική. Η παρουσία του κράτους δεν υποκαθίσταται ούτε από Μ.Κ. Ο. ούτε από εθελοντικές πρωτοβουλίες, ούτε από την προσπάθεια των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. που έχουν υπερβεί εαυτόν χωρίς καν την ελάχιστη στήριξη και κάλυψη ειδικά στους επιβαρημένους Δήμους υποδοχής των προσφύγων!!!
Το κάλεσμα του ΜΕΤΑ  ΕΔΩ

δημοσίευσε ...