Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η αποφυλάκιση Ρουπακιά «δολοφόνησε» για δεύτερη φορά τον Παύλο Φύσσα.

 
Οι ευθύνες για την αποφυλάκιση του δολοφόνου του αγωνιστή - αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι βαραίνουν τόσο την κυβέρνηση όσο και την ελληνική δικαιοσύνη που χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά στη χρήση αποφυλάκισης μετά την παρέλευση του δεκαοχτάμηνου. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την παρακάτω ανακοίνωση της χαρακτηρίζει την απόφαση αποφυλάκισης ως πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού και  ως δεύτερη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

            Η αποφυλάκιση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για την οικογένεια του δολοφονημένου αντιφασίστα, αλλά και για το σύνολο των θυμάτων της εγκληματικής και ναζιστικής οργάνωσης, της Χρυσής Αυγής. Η απόφαση αυτή, ιδιαίτερα στις σημερινές εξαιρετικά κρίσιμες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, προσβάλει το κοινό περί δικαίου αίσθημα του λαού μας.

Αυτή η επικίνδυνη ολιγωρία της δικαιοσύνης, σε συνδυασμό τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης όσον αφορά στη διασφάλιση των όρων για την έγκαιρη και απρόσκοπτη διεξαγωγή της δίκης, την μεταφορά της από τον Κορυδαλλό σε κατάλληλη δικαστική αίθουσα, επέτρεψαν τελικά στον εκτελεστή της νεοναζιστικής οργάνωσης, έστω και με περιοριστικούς όρους, να αποφυλακιστεί.

Με την προσωρινή αποφυλάκιση του Ρουπακιά, ο Παύλος Φύσσας «δολοφονήθηκε» ακόμη μια φορά, και αυτό αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. υποστηρίζει ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η άμεση συνέχιση της δίκης και να δοθεί αποφασιστικά το πολιτικό μήνυμα ότι απονέμεται δικαιοσύνη, με την καταδίκη των ακροδεξιών φασιστικών στοιχείων για τα εγκλήματα τα οποία έχουν διαπράξει.
Τέλος καλεί όλους τους εργαζόμενους να επαγρυπνούν και να απομονώσουν την εγκληματική ναζιστική δράση της Χρυσής Αυγής.

δημοσίευσε ...