Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Σ.Ε.Ο.Τ.Α Ν.Ηρακλείου : Υγιεινή και Ασφάλεια εργαζομένων

Ανοίγει την Τρίτη 26 Ιούλη 2016 ο κύκλος εκπαιδευτικών συναντήσεων με θέμα την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων που διοργανώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Ηρακλείου Κρήτης και συμμετέχουν το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε) και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια που καταβάλουν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα όπως η υγιεινή και ασφάλεια κατά την εργασία, αλλά τόσο βαθιά απαξιωμένο από το κράτος, τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά αρκετές φορές και τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Ο κύκλος των εκπαιδευτικών συναντήσεων ανοίγει με πρώτο θέμα «κίνδυνοι – πρόληψη – νομοθεσία εργασιών σε ύψος με χρήση καλαθοφόρου – ανυψωτικού μηχανήματος»
Η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για τις εκπαιδευτικές συναντήσεις συγκεκριμένα αναφέρει

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του Συλλόγου έχει επεξεργαστεί το Μητρώο Μελών, ως προς τις ειδικότητες και τις αρμοδιότητες των Μελών - Εργαζομένων Δήμων Ν. Ηρακλείου. Σημειώνουμε ότι, το αρχείο λόγω του ότι πρόκειται για ένα δυναμικό (μη σταθερό) είδος, υπόκειται σε συνεχή ενημέρωση και βελτίωση, ως προς τυχόν λάθη-παραλείψεις ή μη ορθολογικές ομαδοποιήσεις και σε αυτό επιθυμούμε τη συνεχή επικοινωνία μας με τα γραφεία προσωπικού αλλά και όλα μας τα μέλη.  https://www.facebook.com/groups/seotanherakliou/ και   seotanherakliou@qmail.com

Τη συγκεκριμένη στιγμή, με διαθέσιμη αυτή την πληροφορία, ξεκινά στοχευμένη εκπαίδευση για την ασφάλεια και υγιεινή της εργασίας.

Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης με συνεχή απαξίωση του μισθού μας, ας μην απαξιωθούν οι άλλες δύο βασικές αρχές της εργασίας : της ασφάλειας και της υγιεινής.

Τα τμήματα διαμορφώνονται σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές και με επιπλέον κριτήρια τον αριθμό των εκπαιδευόμενων ανά τμήμα, χωροταξικά, λαμβάνοντας υπόψη και τη προκύπτουσα δαπάνη ως προς την οικονομική δυνατότητα του Συλλόγου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα το πρόγραμμα των συναντήσεων, διαμορφώνεται ως εξής:

1η εκπαιδευτική συνάντηση "Εργασίες σε ύψος"

2η εκπαιδευτική συνάντηση "Χειριστές μηχανημάτων έργου, ανυψωτικών κλπ".

3η εκπαιδευτική συνάντηση "Συνεργεία Καθαριότητας οδηγοί απορριμματοφόρων-εργάτες αποκομιδής"

4η εκπαιδευτική συνάντηση "Μηχανικοί Τεχνικές Υπηρεσίες"

5η εκπαιδευτική συνάντηση "οδηγοί"

6η εκπαιδευτική συνάντηση "Διοικητικοί" Για τους τελευταίους, πιστεύουμε ότι ταιριάζει το θέμα "burn out" δηλαδή "το έκαψε από το εργασιακό άγχος!!!.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                        Η Γεν. Γραμματέας

Κωστής Γιαλιαδάκης           Θεοφανή Αναστασίου

δημοσίευσε ...