Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Οι ποινικές διώξεις δεν μας τρομοκρατούν – αγωνιζόμαστε και τιμούμε τους ταξικούς αγώνες

Του Μάριου Κατσουρού*

Στης 29/06/2016 στα γραφεία του Συλλόγου εργαζομένων του Δήμου Καλλιθέας θυροκολλήθηκε μία κλήση από το ειρηνοδικείο Καλλιθέας όπου με καλούσαν να καταθέσω ανωμοτί σε μήνυση που μου είχε υποβάλει (μαζί με όλα τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων)   ο κ Σοφιανίδης Χρ . αντιδήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας.

Ο εν λόγω Αντιδήμαρχος και πολιτευτής των ΑΝΕΛ (τρίτος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας) στις 13 Νοέμβρη του 2014 επιτέθηκε φραστικά σε μέλη του ΔΣ του συλλόγου μας , τα οποία υλοποιώντας προηγούμενη απόφαση του , ανάρτησαν πανό για την επέτειο του Πολυτεχνείου στην πρόσοψη του Δημαρχείου .

Χαρακτήρισε τους εργαζόμενους ως «τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, αργόσχολοι, χαραμοφάηδες, λουφαδόροι, κομματόσκυλα» και απαίτησε να κατέβει το πανό γιατί προσβάλει την αισθητική του Δημαρχείου, αποκαλύπτοντας την ιδεολογική και πολιτική του αντίληψη για τους εργαζόμενους και το εργατικό κίνημα.
Σημειωτέον ο εν λόγω είναι συνταξιούχος Δημοτικός Υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων και ότι το 2009 ως αντιδήμαρχος στον τομέα του πρασίνου στο Δήμο μας με την Διοίκηση Ασκούνη , στις τότε διεκδικήσεις του Συλλόγου μας για καταβολή μέσων ατομικής προστασίας , μας προέτρεπε από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου να ανακαλύψουμε την χαρά της εθελοντικής εργασίας και να μην ζητάμε «τέτοια» , αυτός , ο οποίος  ελάμβανε νόμιμα και μισθό ως υπάλληλος του Δήμου του και αποζημίωση ως αντιδήμαρχος.

Ο σύλλογός μας βγάζει ανακοίνωση όπου καταγγέλλει στους εργαζόμενους του δήμου και το λαό της Καλλιθέας , την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης και την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου για μια ακόμη φορά (σημ ότι και στην προηγούμενη θητεία του είχαμε αντιμετώπιση παρόμοια συμπεριφορά) . Στις 24/11/14 το ΔΣ του συλλόγου , βάζει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ζητά από το Δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του αντιδημάρχου. Οι περισσότερες δημοτικές παρατάξεις την καταδίκασαν .

Ο αντιδήμαρχος προχώρησε σε μήνυση σε όλα τα μέλη του τότε διοικητικού συμβουλίου για την ανακοίνωση- καταγγελία που έβγαλε ο σύλλογος , ισχυριζόμενος ότι θίχτηκε η τιμή και η υπόληψη του, 2,5!!!! μήνες μετά την δημοσίευση της καταγγελίας.

Προφανώς ήθελε να ξεκαθαρίσει «λογαριασμούς» με τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου , διότι ως Δημόσιος Υπάλληλος και ο ίδιος γνώριζε, τις αντισυνταγματικές διατάξεις , με την κατάργηση του τεκμήριου της αθωότητας , του πειθαρχικού κώδικα όπου με την παραπομπή σε δίκη ο Δημόσιος Υπάλληλος έβγαινε αυτοδίκαια σε αργία , μέχρι να βγει απόφαση από το Δικαστήριο!!!! .

Ως εργαζόμενος και ως συνδικαλιστής έρχομαι να δηλώσω , όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας , ότι δεν μας φοβίζουν και δεν μας τρομοκρατούν οι ενέργειες του κ Σοφιανίδη , δεν μπορεί κανένας να αναστείλει την συνδικαλιστική μας δράση και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών , δεν χαρίζουμε σε κανέναν την ταξική μας δράση .

Σε αυτούς τους μαύρους καιρούς για την πατρίδα μας, τους εργαζόμενους και συνολικά την εργατική τάξη , μετά την συνθηκολόγηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους τοκογλύφους δανειστές, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να τιμάμε όσους πάλεψαν για τα δικαιώματα της τάξης μας και τις ελευθερίες του λαού μας .
Απαιτούμε από τη διοίκηση του Δήμου και το Δήμαρχο προσωπικά να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η μήνυση ενάντιά στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που διώκονται. !!!
*Ο Μάριος Κατσουρός είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μέλος του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ

Διαβάστε επίσης
την ανακοίνωση της Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ 
Για τον αντιδήμαρχο Καλλιθέας και πολιτευτή των ΑΝΕΛ
https://pontosandaristera.wordpress.com/2015/09/25/sofianidis-sidiropoulos/
http://www.protothema.gr//politics/article/444519/hristoforos-sofianidis-upopsifios-sti-v-athinon-me-tous-anel-/

δημοσίευσε ...