Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Επικοινωνιακή «φούσκα» η συνάντηση του Δήμαρχου Αθηναίων με την ε.ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑΤην Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, αποδεχόμενη την πρόσκληση του.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ που ήταν παρών στη συνάντηση, διαχωρίζει πλήρως τη θέση της παράταξής μας από τις δηλώσεις του Προέδρου της Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Δημάρχου που είδαν το φως της δημοσιότητας, χαρακτηρίζοντας την συνάντηση εποικοδομητική και ότι μπορεί η ομοσπονδία και η Δημοτική Αρχή Αθήνας να συμπορευτούν στην επίλυση προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τους εργαζόμενους αλλά και τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συνάντηση έτσι όπως εξελίχθηκε είχε εντελώς επικοινωνιακό χαρακτήρα με στόχο την προβολή της «αποκατάστασης» των σχέσεων Ομοσπονδίας – Δημάρχου αλλά πρωτίστως την «ανάδειξη του κύρους του Δημάρχου» ως Δήμαρχου του πρώτου Δήμου της χώρας, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Βασίλης Πολυμερόπουλος μέλος της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ στην Ε/Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συμφώνησε σε αυτό και η παράταξη της ΣΥΝ.ΑΝ.(Συνδικαλιστική Ανατροπή).
Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης ανήκει στην πλειοψηφία των Δημάρχων που συμπορεύεται με τις μνημονιακές κυβερνήσεις του χθες και του σήμερα και εφαρμόζει απαρέγκλιτα όλα τα μνημονιακά και αντεργατικά μέτρα.
Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες που έκανε στη συνάντηση ο ίδιος και οι συνεργάτες του να δείξουν φιλεργατικό πρόσωπο και να πείσουν ότι είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα έργα τους και η πραγματικότητα είναι σκληρή και τους διαψεύδουν.
Οι εργαζόμενοι διαθέτουν ισχυρή μνήμη και θυμούνται διαχρονικά την τακτική και ενέργειες του Δημάρχου Αθηναίων. Θυμούνται πολύ καλά το ρόλο του κ. Καμίνη στις απολύσεις Μητσοτάκη, τις επιτροπές αξιολόγησης δομών και προσωπικού, τον αναξιοκρατικό Ο.Ε.Υ του Δήμου που θα οδηγήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και την στάση του στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι βλέπουν την απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου από προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, προκειμένου η Δημοτική Αρχή να προχωράει σε κοστοβόρες αναθέσεις – εργολαβίες εξυπηρετώντας τα εργολαβικά συμφέροντα.
Οι εργαζόμενοι ζουν και εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες και χώρους εργασίας, χωρίς Μέσα Ατομικής Εργασίας, χωρίς εμβολιασμούς, χωρίς προληπτική ιατρική, χωρίς την προβλεπόμενη καθημερινή χορήγηση φρέσκου γάλακτος. Ενώ η εντατικοποίηση της εργασίας από την έλλειψη προσωπικού έχει χτυπήσει «κόκκινο» με φανερό τον κίνδυνο ατυχημάτων.
Ρωτήσαμε τον Δήμαρχο στη συνάντηση για το εύρος των εργατικών ατυχημάτων, δεν απάντησε, τον ρωτήσαμε για το πρόσφατο ατύχημα που είχε οδηγός απορριμματοφόρου από την ανατροπή του οχήματος και τα δύο σκασμένα ελαστικά, πότε τοποθετήθηκαν νέα ελαστικά στο όχημα και ποιας ημερομηνίας ήταν (οι πληροφορίες μας λένε ότι από το 2008 έχει να γίνει προμήθεια ελαστικών), με μεγάλη ευκολία ο δήμαρχος κ. Καμίνης επιχείρησε να ρίξει την υπαιτιότητα του ατυχήματος στον εργαζόμενο.
Ρωτήθηκε ο Δήμαρχος γιατί στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν υπάρχει τεχνικό προσωπικό για την επισκευή και συντήρηση των οχημάτων, η απάντηση που απέφυγε να δώσει ο κ. Καμίνης έρχεται από την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας, δίνοντας στον εργολάβο το αστρονομικό ποσό των 12.000.000 ευρώ (23.600.000 ευρώ ήταν ο αρχικός διαγωνισμός και επειδή δεν πέρναγε τον έχουν «σπάσει»)  για να συντηρεί και να επισκευάζει μέρος των οχημάτων. Και δεν είναι η μόνη εργολαβία, αναθέσεις – εργολαβίες υπάρχουν και σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου όπως για παράδειγμα το πράσινο και το περιβάλλον.
Μπορεί η ΣΥΝ.ΑΝ και η ΔΑΚΕ-ΟΤΑ να επικαλούνται συμπορεύσεις και συνεργασίες και να συνάπτουν δημόσιες σχέσεις, είναι δικό τους θέμα. Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ έχει ξεκάθαρη θέση και στάση απέναντι στην πλειοψηφία των Δημάρχων. Δεν συμβαδίζουμε και δεν συνεργούμε με την πλειοψηφία των Δημάρχων που ακολουθούν μνημονιακή και νεοφιλελεύθερη πολιτική εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των εργολάβων και  του κεφαλαίου καταπατώντας τα δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας, όπως ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης. Και πρωτίστως δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε στο τσεπάκι ΚΑΝΕΝΟΣ Δημάρχου. Προτιμούμε να εκπροσωπούμε τους εργαζόμενους και όχι τις Δημοτικές Αρχές.
Συνεχίζουμε μαζί με τους εργαζόμενους τους αγώνες για τα δικαιώματα μας.
 ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 12-2-2018

δημοσίευσε ...