Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΜΕΔΠ : …. «καλή αντάμωση στα γουναράδικα»



Το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών και Εργ/των Δήμου Πειραιά αποφεύγει να απαντά σε Δελτία Τύπου προκλητικού χαρακτήρα, όπου μοναδικός στόχος των συντακτών τους είναι η επικοινωνιακή εκμετάλλευση ακόμα και αν πρόκειται για «αρνητική διαφήμιση» προκειμένου να μπορούν να έχουν έστω και με αυτόν τον τρόπο «δυο λεπτά» δημοσιότητας.
Ένας παραπάνω λόγος που δεν θα θέλαμε να μπούμε στη διαδικασία των ανταπαντήσεων είναι ότι το Δελτίο Τύπου (ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ «ΣΟΜΕΔΠ»)  της πλειοψηφικής ηγεσίας του Συλλόγου, μας καλύπτει πλήρως και δικαιώνει απόλυτα τους ισχυρισμούς μας στην με αρ. πρωτ. 6/15-2-2017 ανακοίνωσης μας «οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και δεν εκφοβίζονται».
Για την δικαίωση των «κατηγοριών» μας και της «λάσπης» όπως αναφέρει το Δ.Τ. σας παραπέμπουμε στην «παρέμβαση που προχώρησε» αλλά και στην «ανακοίνωση που εξέδωσε» ο πρόεδρος του Συλλόγου και Προϊστάμενος του τμήματος Αποκομιδής Απορριμμάτων,   «εκφράζοντας  την οργή, την αγανάκτηση, την αντίδραση και την υποστήριξη του», στους απλήρωτους εργαζόμενους – συμβασιούχους του Δήμου Πειραιά, όταν του κοινοποιήθηκε το απαράδεκτο για εμάς έγγραφο της Δ/νσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης που εκβίαζε τους απλήρωτους εργαζόμενους – συμβασιούχους να προσφέρουν υπερωριακή εργασία αλλιώς θα τους επιβληθούν πειθαρχικές ποινές.
Όταν τις βρείτε εσείς, να μας τις δώσετε κι εμάς….! Αλλά θα μας πείτε όταν η θέση ευθύνης που κατέχεις είναι αντικείμενο ανάθεσης και αναξιοκρατικής διαδικασίας και όχι κρίσης υπηρεσιακού συμβουλίου, οι «αντιστάσεις» …περιορίζονται!
Και επειδή τα κροκοδείλια δάκρυα είναι εύκολα και δεν κοστίζουν να θυμίσουμε στον κατά τα άλλα αγαπητό πρόεδρο του Συλλόγου, το πρόσφατο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ και το Καταστατικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, όπου λειτουργώντας κομματικά και παραταξιακά (ΔΑΚΕ-ΟΤΑ) ψήφισε κατά της εγγραφής των συμβασιούχων στη δύναμη της ομοσπονδίας.
Πως θα μπορούσε βέβαια να ψηφίσει διαφορετικά όταν και ο Σύλλογος στον οποίο είναι πρόεδρος δεν εγγράφει τους συμβασιούχους, φοβούμενος την αλλαγή συσχετισμών των δυνάμεων, διαχωρίζοντας όμως έτσι και αυτός τους εργαζόμενους σε «πατρικίους και πληβείους» και διασπώντας το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα.
Ιδιαίτερη αναφορά όμως πρέπει να κάνουμε στην υπέρβαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Συλλόγου όπου από εργοδοτική γίνεται και κυβερνητική(!) καλλιεργώντας στους εργαζόμενους αυταπάτες και την λογική της ανάθεσης ότι η κυβέρνηση με την τροπολογία που κατέθεσε και πρόκειται να ψηφιστεί καθώς και τις δηλώσεις του Υπουργού θα λύσει το πρόβλημα τους. Αυτή η λογική τους συμφέρει, αυτή υπηρετούν. Αλλά οφείλουμε να τους ενημερώσουμε ότι βρίσκονται μακριά από την ….πραγματικότητα!
Τέλος, αν θεωρούν ότι η Δημοτική Αρχή έχει την δικαιοδοσία να νομοθετεί και να μπορεί μετατρέψει τις συμβάσεις από Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου Χρόνου, ας συνεχίσουν να ζητούν από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά την μετατροπή των συμβάσεων και ας συνεχίσουν να μοιράζουν «καθρεφτάκια σε ιθαγενείς», όπως κάνουν και στην περίπτωση της διεκδίκησης του 13ου και 14ου μισθού όπου υποβάλλουν τους συναδέλφους στη διαδικασία της δικαστικής διεκδίκησης με αμοιβή, όταν γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα αιτήματα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων και της επαναφοράς των απωλειών  από την εφαρμογή των μνημονίων οφείλει να τα βάλει το εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα και να τα διεκδικήσει από την κεντρική κυβερνητική εξουσία που αυταρχικά και βίαια κατάργησε.
Το Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και ΕΡΓ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...