Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Τρίτη 14/2: Έκτη φορά στο εδώλιο οι 18 ΜΑΤατζήδες για τις ωμότητες του Ιουνίου 2011 – Συγκέντρωση από ΑΔΕΔΥΜέρες του Ιουνίου του 2011 θα αναβιώσουν την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, μιας και θα εκδικαστεί έπειτα από 5 αναβολές, η υπόθεση με τις ωμότητες 18 ανδρών των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που επιτέθηκαν με πρωτοφανή βία, κατά των διαδηλωτών και των πολιτών, στη διάρκεια των κινητοποιήσεων κατά του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος εν μέσω της 48ωρης απεργίας των συνδικάτων (28-29 Ιουνίου). Από τη μανία των αστυνομικών δυνάμεων τραυματίστηκαν δεκάδες πολίτες και συνδικαλιστές, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης, ο επικεφαλής των δυνάμεων του ΜΕΤΑ Γρηγόρης Καλομοίρης.
Όπως σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, «η διαχρονικά δεδομένη πολιτική καταδίκη και ο κοινωνικός αποτροπιασμός για τη βαρβαρότητα της αστυνομίας και των μνημονιακών πολιτικών της τότε κυβέρνησης είναι επίκαιρη μέχρι σήμερα, μια και η εφαρμοζόμενη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης διευρύνει τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες, προωθεί το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της χώρας στο μεγάλο κεφάλαιο και τους διεθνείς τοκογλύφους και οδηγεί σε διόγκωση της ανεργίας».
Όλα τα παραπάνω, υπογραμμίζει, «οδηγούν την κοινωνία στην πλήρη “ερημοποίηση” από άποψη δικαιωμάτων και βιοτικού επιπέδου. Σ’ αυτή την κατάσταση οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας θα συνεχιστούν και η συσπείρωση στα Συνδικάτα, είναι πιο αναγκαία κι επίκαιρη όσο ποτέ».
Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 09:00, στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 9, αίθουσα 2) τα μέλη του Γενικού της Συμβουλίου καθώς και των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και των σωματείων, τους νέους και τους συνταξιούχους να δώσουν το «παρών» στη δίκη των 18 ανδρών των ΜΑΤ και της Ομάδας ΔΕΛΤΑ, για να δοθεί συλλογική στήριξη στον αγώνα ενάντια στη συνεχιζόμενη εφαρμογή των πολιτικών, παλιών και νέων μνημονιακών κυβερνήσεων, που απόρροιά τους είναι η ωμή αστυνομική βία, η καταστολή και η αυθαιρεσία.

πηγή : ergasianet.gr

δημοσίευσε ...