Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Α.Ε.Κ Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης: Ούτε στα συνδικάτα ούτε πουθενά …Με αφορμή την εμφάνιση του ναζιστικού μορφώματος χ.α να θέλει να διεκδικήσει έδρες και να διεισδύσει στον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης και στο συνδικαλιστικό κίνημα, η «Αγωνιστική – Ενωτική – Κίνηση» Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση θέτοντας προ των ευθυνών τους τις παρατάξεις του ΣΕΔΘ που με διάφορες προφάσεις δεν βάζουν ξεκάθαρα το θέμα του αποκλεισμού της υποψηφιότητα των υμνητών του Χίτλερ και των δολοφόνων εργατών και μεταναστών, στο Σύλλογο.
 Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος του τσάκισέ τον.
Η ανακοίνωση και μόνο ότι στις εκλογές του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης και στην ΕΔΟΘ το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο, αποτελεί μέγιστη πρόκληση.
Οι ορκισμένοι εχθροί του συνδικαλιστικού κινήματος, οι υπηρέτες των εφοπλιστών και των εργοδοτών θέλουν να διεισδύσουν στα συνδικάτα με σκοπό να τα διαλύσουν, να μην υπάρχει υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να μην υπάρχει αντίσταση και αντίδραση στην υποβάθμιση και συμπίεση του κόστους εργασίας που επιχειρεί το κεφάλαιο.
Στήνουν γραφεία ευρέσεως εργασίας και καλούν τους εργοδότες να προσλάβουν άνεργους, με μεροκάματα πείνας των 12-15 ευρώ την ημέρα, ανασφάλιστους. Την ίδια στιγμή καλούν τους εργοδότες να απολύσουν ξένους εργάτες, χύνοντας το δηλητήριο του εθνικισμού και της διαίρεσης των εργατών, με κριτήριο το χρώμα, την φυλή, τη θρησκεία.
Δεν λένε κουβέντα για τους έλληνες εφοπλιστές, που απαιτούν να πετάξουν έξω από τα καράβια τους έλληνες ναυτεργάτες με συγκροτημένα δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση, για να προσλάβουν άλλους, αλλοδαπούς ή Έλληνες, με μισθούς πείνας, χωρίς ΣΣΕ και ασυνδικάλιστους.
Η δολοφονία του αγωνιστή αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και του εργάτη μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν, όπως και οι συνεχείς δολοφονικές επιθέσεις κατά εργατών – συνδικαλιστών, αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πρόσωπο και τι εκπροσωπούν.
Η ναζιστική-εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής επιχειρεί να εισβάλλει στον ΣΕΔΘ και στην ΕΔΟΘ για να ρίξει το ναζιστικό δηλητήριο και το ρατσιστικό μίσος στους χώρους εργασίας μας και στους εργαζόμενους. Θα το επιτρέψουμε; Έχουμε υποχρέωση να αποκαλύψουμε τον πραγματικό ρόλο της Χρυσής Αυγής.
Η απομόνωση των νοσταλγών του Χίτλερ πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος της πόλης αποκλείοντας τους από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, Ε.Κ.Θ – ΕΔΟΘ πρωτοβάθμια Σωματεία.
Όλες οι παρατάξεις του Συλλόγου πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην κρύβονται πίσω από τακτικισμούς και δικαιολογίες.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν θέση και η Γενική Συνέλευση του ΣΕΔΘ να αποκλείσει τους νεοναζί φασίστες και το ψηφοδέλτιο τους από τις εκλογές του Συλλόγου στις 30 Μάρτη 2017.
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΕΝΩΤΙΚΗ - ΚΙΝΗΣΗ

δημοσίευσε ...