Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

«Βοήθεια στο Σπίτι»: Τρίτη 2 Οκτώβρη 24ωρη πανελλαδική απεργία


Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΒΣΣ και σε πρόσφατη ανακοίνωση διατυπώνει την διαχρονική θέση του  για όλους τους εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου που εργάζονται επί σειρά ετών στους Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα αυτών καλύπτοντας  πάγιες και διαρκείς ανάγκες αλλά κυρίως της ανάγκες της δοκιμαζόμενης από την λιτότητα και την εξαθλίωση πολιτική των μνημονίων, κοινωνίας.


Το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο, Συλλόγων και Σωματείων «Βοήθεια στο Σπίτι» καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Δομές Βοήθεια Στο Σπίτι να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και αποφασιστικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, ώρα 10.30 πμ., στην πλατεία Συντάγματος και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει προς στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Μετά από 15 και πλέον χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης προσφοράς στους ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ, μετά από 15 και πλέον χρόνια αγώνων για την μόνιμη διασφάλιση του Βοήθεια στο Σπίτι και όλου του υφιστάμενου προσωπικού, η Κυβέρνηση, αντί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της ως όφειλε, αντί να κάνει πράξη το δίκαιο και ηθικό αίτημά μας και ολόκληρης της κοινωνίας, για μόνιμη παγίωση ως θεσμού του Βοήθεια στο Σπίτι και όλου του υφιστάμενου προσωπικού, εξαγγέλλει δια στόματος Πρωθυπουργού, την πρόσληψη και άρα την επαναπροκήρυξης των θέσεών μας. Μάλιστα έκανε λόγο για 3.000 προσλήψεις μειώνοντας έτσι των αριθμό των εργαζομένων, θυσιάζοντας με αυτόν τον τρόπο εργαζόμενους, που έχουν ήδη προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στο βωμό μιας προκήρυξης όπως έδειξε και το πρόσφατο παράδειγμα της 3Κ για τους εργαζόμενους στη καθαριότητα.
Απέναντι στην διαφαινόμενη διάπραξη μιας άδικης πράξης, καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τον σχεδιασμό αυτόν και να καλύψει όλο το υπάρχον προσωπικό αποκαθιστώντας έτσι εργαζόμενους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο κράτος πρόνοιας και στους Δήμους της χώρας.
Το Βοήθεια στο Σπίτι και οι Εργαζόμενοι:
·         Εξυπηρετούν ΔΩΡΕΑΝ100.000 ηλικιωμένους και ΑΜεΑ σε όλη τη χώρα στηρίζοντας ευάλωτες κοινωνικές ομάδες βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους.
·         ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ και ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ φαινόμενα απομόνωσης, στιγματισμού και ιδρυματοποίησης των ευπαθών ομάδων.
·         ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ τεράστια ποσά για το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της πρόληψης και της κατ΄οίκον φροντίδας.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:
– Απόσυρση του σχεδιασμού της επαναπροκήρυξης που οδηγεί σε απολύσεις.
– Νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει το υφιστάμενο προσωπικό καταργώντας την 15ετή ομηρία και θα αναγνωρίζει την πραγματική σχέση εργασίας που είναι Αορίστου χρόνου.
– Αναγνώριση και καταβολή του ανθυγιεινού.
– Την πλήρωση όλων των κενών θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια που έχει οδηγήσει στην συρρίκνωση και αποδόμηση του Βοήθεια Στο Σπίτι.
– Την αντικατάσταση όλου του στόλου των αυτοκινήτων καθώς αυτά είναι πλέον πεπαλαιωμένα με πάρα πολλά προβλήματα που τα καταστούν επικίνδυνα προς χρήση.
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΡΑ
ΜΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ – ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ – ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ
ΤΟΥ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ
ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ

δημοσίευσε ...