Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Δήμος Πειραιά: Καμία χρέωση σε εργαζόμενο ή συνταξιούχο για τα αναδρομικά του ΜΤΠΥ, το πρόστιμο θα πληρώσει ο Δήμος


ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από ερωτήματα συναδέλφων συνταξιούχων και συναδέλφων που έχουν μεταταχθεί, πληροφορηθήκαμε ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πειραιά έχει στείλει βεβαιώσεις καταλογισμού και ζητά από τους συναδέλφους την επιστροφή χρημάτων υπέρ του Μετοχικού για την περίοδο 2004 έως 2009. Ο ίδιος καταλογισμός και η απαίτηση επιστροφής χρημάτων θα αφορούσε και τους σημερινούς εργαζόμενους μόνιμους υπαλλήλους του Δήμου μας.
Στην παρέμβαση όμως του Σωματείου Οδηγών-Μηχανικών και Εργ/των Δ.Π σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μονίμων και Αορίστου Χρόνου Υπαλλήλων Δ.Π, προκειμένου η οφειλή που προέκυψε μετά από έλεγχο του ΜΤΠΥ να την αναλάβει ο Δήμος Πειραιά και όχι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι όπως είχε ήδη προχωρήσει η αρμόδια υπηρεσία, ανταποκρίθηκε θετικά ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη ο οποίος είχε την ίδια άποψη.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από το ΜΤΠΥ και το 2017 υπήρξε απόφαση από την σημερινή Δημοτική Αρχή για καταβολή του προστίμου από την μη απόδοση εισφορών στο ΜΤΠΥ από τον δήμο με διακανονισμό εξόφλησης σε 36 δόσεις, πράγμα όμως που δεν υλοποιήθηκε από την υπηρεσία, εμπλέκοντας το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Στην οικονομική εξαθλίωση που μας έχουν οδηγήσει οι κυβερνήσεις με την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, κανένας εργαζόμενος η συνταξιούχος δεν θα πληρώσει για εισφορές που δεν παρακρατήθηκαν εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤ/ΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
δημοσίευσε ...