Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Κάλεσμα των Εργαζομένων στο πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας» - 23 Γενάρη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας


Όπως και το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ έχει τονίσει επανειλημμένα υπάρχει η ανάγκη στήριξης των εργαζομένων στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» για την κατάργηση των συνθηκών σύγχρονης δουλείας και την διεκδίκηση της ίσης αμοιβής και των ίδιων δικαιώματα για την ίδια εργασία, ανεξάρτητα σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης.
Κάλεσμα απευθύνει η Επιτροπή Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας Δήμου Βύρωνα προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ώστε να πραγματοποιηθεί στις 14 Ιανουαρίου 2019 συνάντηση – συζήτηση και στις 23 του ίδιου μήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.
Πιο συγκεκριμένα το κάλεσμα αναφέρει:  
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, συγκροτήσαμε επιτροπή και πήραμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε σε όλους και όλες εσάς, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας.
Είμαστε εργαζόμενοι και όχι ωφελούμενοι, όπως μας ονομάζει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.
30.000 εργαζόμενοι καλύπτουμε καθημερινές ανάγκες σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων. Παρέχουμε την ίδια εργασία με τους μόνιμους και με τους ΙΔΑΧ, και παρόλα αυτά δεν πληρωνόμαστε το ίδιο. Το κράτος ως εργοδότης, μας υπερεκμεταλεύεται, καταπατώντας κάθε έννοια εργατικού δικαίου που πηγάζει από την εξαρτημένη εργασία που παρέχουμε. Καταστρατηγεί σε βάρος μας την αρχή του εργατικού δικαίου και του συντάγματος για ίση αμοιβή για ίδια εργασία. Με «μισθό»-επίδομα 495€ ή 431€, για τους κάτω των 25 ετών, λιγότερο ακόμη και από την πενιχρή εθνική συλλογική σύμβαση του ανειδίκευτου εργάτη. Δεν λαμβάνονται υπόψη ούτε η προϋπηρεσία, η ειδικότητα και το αντικείμενο εργασίας, η οικογενειακή κατάσταση ή οι τίτλοι σπουδών.
Απαιτούμε να πληρωνόμαστε με την συλλογική σύμβαση των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Πολλοί από εμάς δεν έχουμε ασφαλιστική κάλυψη. Απαιτούμε να εκδίδεται – ανανεώνεται το βιβλιάριο ασθενείας από την πρώτη ημέρα εργασίας.
Μετά τη λήξη του οκτάμηνου, πολύ πιθανό, ξανά στην ανεργία. Διεκδικούμε επίδομα ανεργίας για όλους μετά τη λήξη του προγράμματος και όσο διαρκεί η ανεργία.
Με προτεραιότητα αυτά τα ζητήματα καλούμε σε συνάντηση – συζήτηση την ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ( ο χώρος και η ώρα θα ανακοινωθούν σύντομα).
Στόχος να οργανωθεί μια μεγάλη εργατική συγκέντρωση στην ΑΘΗΝΑ, όλων των εργαζομένων στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στις 23 Ιανουαρίου 2019. Μπροστά στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, Σταδίου 29.
Να φορέσουμε τα «κίτρινα γιλέκα» και να βγούμε στο δρόμο.
Απαιτώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει η αδικία σε βάρος μας.
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣEI Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΜΑΣ.
Στην ταξική ενότητα και την αλληλεγγύη η δύναμη.
Στον μαζικό, δυναμικό αγώνα η ελπίδα.
Καλές γιορτές καλή δύναμη.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Δεκέμβριος 2018

δημοσίευσε ...