Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019

Σχόλιο ΜΕΤΑ για την απόφαση του ΣτΕ να βάλει «ταφόπλακα» στο 13ο και 14ο μισθό των δημόσιων υπαλλήλων


Το ΜΕΤΑ από την πρώτη στιγμή είχε δηλώσει ότι μοναδικός δρόμος για την επαναφορά των δώρων και την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους είναι ο διαρκής και συντονισμένος αγώνας όλων των εργαζομένων στο δημόσιο μαζί με τους απόμαχους της δουλειάς.
Μάλιστα, όταν οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού «πανηγύριζαν» για την απόφαση του 6ου τμήματος του ΣτΕ και έστελναν τους εργαζόμενους στα δικηγορικά γραφεία, το ΜΕΤΑ τόνιζε ότι «…υποχρέωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων είναι η αγωνιστική τους διεκδίκηση, και όχι η μετατροπή τους σε ντίλερ δικηγορικών γραφείων, οργανώνοντας ομαδικές αγωγές, καλλιεργώντας κλίμα αναμονής και αναπαράγοντας φρούδες ελπίδες…» και ότι «…στους αγώνες και στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, έχουν ελπίδα να αλλάξουν τη ζωή τους και να επαναφέρουν τις κατακτήσεις που έχουν απολεσθεί».
Σήμερα, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΑΝ της ΑΔΕΔΥ που καλούσαν τους εργαζόμενους να κάνουν αγωγές, που καλούσαν τους εργαζόμενους «…να τρέξουν, ίσα που προλαβαίνουν για να κάνουν αγωγή πριν δημοσιευτεί η απόφαση του ΣτΕ, που θα είναι θετική…», στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στα δικηγορικά γραφεία, μετατρεπόμενοι και οι ίδιοι και τα σωματεία σε ντίλερ των δικηγορικών γραφείων. Αυτοί που, αντί να οργανώσουν την αντίδραση και τον αγώνα των εργαζομένων, τους καλούσαν σε αναμονή, κάτι που βόλευε και την συνδικαλιστική παράταξη στου ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν στήριζε τις προτάσεις για συνδικαλιστική διεκδίκηση, τι έχουν να πουν σήμερα στους εργαζόμενους;
Τα δικηγορικά γραφεία για ακόμα μια φορά κάναν τη δουλειά τους. Με 30, 40 και 50€ από κάθε εργαζόμενο, πολλά δικηγορικά γραφεία μπορεί να πήραν και από 10 με 15 χιλιάδες εργαζόμενους, οπότε και μόνο από την κατάθεση της αγωγής, βγάλαν τα λεφτά τους! Δυστυχώς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του ΜΕΤΑ και άλλων αριστερών συνδικαλιστικών παρατάξεων, ένας μικρός αριθμός εργαζομένων δεν κατέθεσε αγωγή.
Εμείς, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, μακριά από την κυβερνητική πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, πρέπει να κάνουμε την δική μας δουλειά: να διαλέξουμε το δρόμο του αγώνα για να διεκδικήσουμε! ΜΟΝΟ τότε και ΜΟΝΟ έτσι θα κερδίσουμε!


δημοσίευσε ...