Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Η παρέμβαση των εργαζομένων ανάγκασε την κα. Δούρου να αναβάλει την συνεδρίαση της ε/ε του ΕΔΣΝΑ


Η δυναμική παρέμβαση που πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη 31 Ιουλίου εργαζόμενοι των Δήμων και συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατακλύζοντας από νωρίς το πρωί την αίθουσα συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Σύνδεσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή της συνεδρίασης του φορέα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν προσήλθε στην συνεδρίαση κανένα μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΕΔΣΝΑ.
Ενώ επίσης δυναμική ήταν και η παρέμβαση του Δυτικού Μετώπου καθώς και Αριστερών Δημοτικών και Περιφερειακών παρατάξεων που συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτιρίου όπου στεγάζεται ο ΕΔΣΝΑ και εναντιώνονται στην διατήρηση και επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης – Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ)  
Με την παρέμβαση μας καταφέραμε να χαλάσουμε τα σχέδια της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής της κας Δούρου που κυριολεκτικά στην εκπνοή της θητείας της ήθελε με τις σημερινές αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής να κάνει δώρο στους εργολάβους που τόσο χρόνια συνεργάζεται και να ανοίξει τον δρόμο στον νέο περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη για νέες ιδιωτικοποιήσεις, συνεχίζοντας το ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράττεται εδώ και χρόνια στον ΧΥΤΑ Φυλής και γενικότερα στην Δυτική Αττική και Δυτική Αθήνα.
Χωρίς να εφησυχάζουμε ούτε στιγμή γνωρίζοντας τους σχεδιασμούς του κ. Πατούλη αλλά και της κυβέρνησης της Ν.Δ. για ΣΔΙΤ και εργοστάσια καύσης, συνεχίζουμε τον διαρκή αγώνα μας για δημόσια διαχείριση, ελπίζοντας ότι έλαβαν το σημερινό μήνυμα της κινητοποίησης και δεν θα τολμήσουν να επιχειρήσουν να παραδώσουν την διαχείριση των απορριμμάτων στα εργολαβικά συμφέροντα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το οριστικό κλείσιμο και αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Φυλής και την δημόσια, εναλλακτική και αποκεντρωμένη διαχείριση απορριμμάτων.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / Ιούλιος 2019

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΕΔΩ

δημοσίευσε ...