Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Δούρου και Πατούλης το ίδιο μαγαζί ….


Υπό τον φόβο των τυχών ποινικών ευθυνών, αλλά κυρίως εξυπηρετώντας την «εργολαβική» πολιτική που εφάρμοσε τα πέντε χρόνια της θητείας της στην Περιφέρεια Αττικής η κ. Ρένα Δούρου, την ερχόμενη Τετάρτη 31/7, συγκαλεί την Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ προκειμένου να αποφασιστούν:
-Νέα επέκταση των κυττάρων της β΄ φάσης, μέσω της τροποποίησης υφιστάμενης σύμβασης με τον παραπλανητικό τίτλο, «διαμόρφωση, διευθέτηση και εξομάλυνση πρανών κυττάρων του ΧΥΤΑ Φυλής».
-Προκήρυξη διαγωνισμού για τη σύναψη σύμβασης με αντικείμενο τη «Μελέτη, κατασκευή έργων μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων», συμπεριλαμβανομένων νέων εσωτερικών επεκτάσεων και νέου ΧΥΤΑ στην περιοχή της λεγόμενης γ΄φάσης.
-Προκήρυξη διαγωνισμού για την αύξηση της δυναμικότητας του σκανδαλωδώς ασύμφορου ΕΜΑΚ, που είχε προσωρινά «παγώσει», μετά τις αντιδράσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, περιβαλλοντικών οργανώσεων, δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων.
Η περιφερειακή αρχή της κ. Δούρου μεταλλαγμένη όπως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθόλου τυχαία ή «αναγκαστικά», αλλά ήταν μέρος της πολιτικής της, αθέτησε όλες τις υποσχέσεις για το κλείσιμο της Φυλής, υπονόμευσε συνειδητά την ανακύκλωση, την διαλογή στην πηγή και την αποκεντρωμένη διαχείριση, ενώ αντίθετα ενίσχυσε τις πρακτικές της ιδιωτικοποίησης εξυπηρετώντας τις απαιτήσεις των εργολάβων.
Με τις αποφάσεις αυτές θέλει να «κλείσει» τις εκκρεμότητες με τους εργολάβους που συνεργάστηκε όλα τα χρόνια της θητείας της, αλλά και να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο στην επίσης φιλοεργολαβική νέα περιφερειακή αρχή του κ. Πατούλη και την κυβέρνηση της ΝΔ, για νέες χωματερές και την κατασκευή και λειτουργία εργοστασίων καύσης στον ΟΕΔΑ Φυλής.
Πρωτίστως όμως αποκρύπτοντας τα αποτελέσματα των μελετών για τα ρυπαντικά φορτία του ΧΥΤΑ Φυλής, που παρήγγειλε ο δήμος Φυλής και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που δείχνουν ότι οι θάνατοι από νεοπλασίες στην Δυτική Αττική είναι τριπλάσιοι σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Αττική, με τις αποφάσεις του «παρά πέντε» της θητείας της η κ. Δούρου βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της για να συνεχιστεί το ανθρωπιστικό και περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράττεται εδώ και πολλά χρόνια στην Φυλή σε βάρος των εργαζομένων και των κατοίκων της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ συνεχίζει τον αγώνα μαζί με όλες τις συλλογικότητες και τους φορείς Δυτικής Αττικής – Αθήνας για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και για την κατάργηση κάθε εργολαβίας – ιδιωτικοποίησης.
Απαιτούμε:
Διαχείριση που θα βάζει μπροστά τον άνθρωπο και το περιβάλλον  και όχι τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων.
Να σταματήσει κάθε διαδικασία επέκτασης του ΕΜΑΚ.
Όχι στη δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων.
Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ.
Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.
Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή.
Να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας.
Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.
Να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις».
Φτάνει πια η κοροϊδία!

Δε θα πεθάνουμε εμείς,
για να κερδοσκοπήσουν οι εργολάβοι των σκουπιδιών.

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / Ιούλιος 2019

δημοσίευσε ...