Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

ΚΕΠ για τις ανάγκες του λαού και όχι για την κερδοφορία των επιχειρήσεων

Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ για την προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατρέψει τα ΚΕΠ από κέντρα εξυπηρέτησης για τους πολίτες σε κέντρα εξυπηρέτησης επιχειρήσεων – Απάντηση στην συκοφαντική ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης παρουσίασε το πρόγραμμα «kepplus». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δεν συμβάλλει βέβαια στην αναβάθμιση των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, αλλά στην επιπλέον πρόσθεση αρμοδιοτήτων στις υπάρχουσες, υπό την καθοδήγηση  των επιχειρήσεων και προς εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών τους συμφερόντων.

Σε πρώτη φάση το έργο που εξήγγειλε η κυβέρνηση  αφορά τη διοργάνωση δυο συζητήσεων που θα υλοποιηθούν σε δυο πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο την ανάδειξη των αναγκών των επιχειρήσεων. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι οργανισμών, επιμελητηρίων, πολυεθνικών, νέοι επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των ΟΤΑ. Καμία αναφορά δεν γίνεται για την συμμετοχή εργαζομένων στα ΚΕΠ που θα κληθούν να το υλοποιήσουν, όπως και για την συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων!

Παράλληλα θα υλοποιείται και έρευνα μέσω ερωτηματολογίων που απευθύνεται σε πάνω από 50 νέες επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις πρέπει ν’ απαντήσουν αν είναι ικανοποιημένες απ’ την εξυπηρέτηση των ΚΕΠ και να προτείνουν τι άλλο θέλουν να φορτώσει η κυβέρνηση στους εργαζόμενους για να ικανοποιηθούν απόλυτα.

Αυτό είναι μόνο η αρχή. Προκειμένου τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών να μεταβληθούν  σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεωνεκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη,θα διευρυνθούν σε περισσότερες πόλεις της χώρας.

Η κυβέρνηση ταγμένη στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία τους, παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και της  λαϊκής οικογένειας που θα κληθεί να πληρώσει το κόστος.

Η ενέργεια της κυβέρνησης για την ουσιαστικά μετατροπή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, θέτει σε αμφισβήτηση τον δημόσιο χαρακτήρα των ΚΕΠ και προτάσσει την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων υπονομεύοντας την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Οι εργαζόμενοι δεν θα δεχθούν καμία μετατροπή, καμία υπονόμευση καμία αύξηση των αρμοδιοτήτων τους, για να ωφεληθεί το κεφάλαιο.

Τέλος μια οφειλόμενη απάντηση στην πρόσφατη (11/6/2020) συκοφαντική ανακοίνωση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Δεν φταίμε εμείς συνάδελφοι αν θέλετε εσείς να είστε και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Αν δεν ενημερώναμε τους εργαζόμενους για την θέση που εκφράσατε στους δημάρχους κατά την συνάντηση, θα δήλωνε την συνενοχή μας και συνένοχοι στα συνδικαλιστικά σας εγκλήματα δεν θα γίνουμε.

Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων είναι ξεκάθαρο ότι βαθαίνει είτε με ΣΔΙΤ, είτε με απευθείας ξεπούλημα στους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως ξεκάθαρο είναι ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν στρατηγική επιλογή της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ.

Ιδιωτικοποίηση σημαίνει ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις, απολύσεις, πετσόκομμα μισθών και ακριβές έως απλησίαστες υπηρεσίες για τον λαό.

Το πρόβλημα των ιδιωτικοποιήσεων είναι μπροστά μας και η κάθε συνδικαλιστική δύναμη κρίνεται από τις θέσεις και από την στάση της στο πρόβλημα.

Δεν μπορεί από την μία η ΔΑΚΕ που κάνει πλάτες στην πολιτική της κυβέρνησης και αυτό είναι πρόβλημα για τους εργαζόμενους και από την άλλη η «Συνδικαλιστική Ανατροπή»που κάνει «κολεγιά» με την ΔΑΚΕ, να κουνούν το δάκτυλο και να λοιδορούν τις δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ για επικοινωνιακά, κομματικά και παραταξιακά οφέλη.

Γι’ αυτό θα συνιστούσαμε τόσο στην «Συνδικαλιστική Ανατροπή»όσο και στη ΔΑΚΕ λίγη ψυχραιμία!

Το σίγουρο είναι ένα, οι αγώνες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις για μια ζωή με δικαιώματα θα δυναμώσουν και θα δυσκολέψουν την κυβέρνηση.

Θέση σε αυτούς τους αγώνες έχουν όλοι ….αν θέλουν!!!

Αθήνα, 12/6/2020

δημοσίευσε ...