Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

ΣΟΜΕΔΠ : Στηρίζουμε τους 27 εργαζόμενους των κοινωνικών δομών του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά στέκεται αλληλέγγυο, στηρίζει και συμμετέχει στον αγώνα των 27 εργαζομένων των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αγίας Βαρβάρας για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Εντελώς αιφνιδιαστικά ο δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας προσκαλεί σε συνεδρίαση την οικονομική επιτροπή, την Τρίτη 30 Ιούνη στις 10:00 για να αποφασίσει διά περιφοράς, για την άσκηση ή μη έφεσης στην απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαιώνει 27 εργαζόμενους στις κοινωνικές υπηρεσίες (ΒΣΣ, ΚΗΦΗ,ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ) του Δήμου Αγ. Βαρβάρας και μετατρέπει τις συμβάσεις τους σε Αορίστου Χρόνου.

Οι αντεργατικές προθέσεις της δημοτικής αρχής «βγάζουν μάτι». Τις φανερώνουν τόσο η άρνηση του δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου να ικανοποιήσει το αίτημα των εργαζομένων για να τον συναντήσουν, όσο και η αιφνιδιαστική πρόσκληση της οικονομικής επιτροπής. Είναι εχθρός των εργαζομένων. Τάσσεται ανοιχτά κατά της μόνιμης και σταθερής εργασίας και υπέρ της εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας των εργαζομένων.

Η πολυετής αγωνιστική διεκδίκηση των 27 εργαζομένων των κοινωνικών δομών του Δήμου Αγ. Βαρβάρας για μόνιμη και σταθερή εργασία επισφραγίστηκε και με την θετική απόφαση του πρωτοδικείου που αναγνώρισε τα αυτονόητα και που ισχύουν για όλους τους εργαζομένους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου απέναντι και κόντρα στη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων. Γιατί η φροντίδα και η εξυπηρέτηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας δεν είναι πρόσκαιρη, δεν είναι έκτακτη, δεν είναι ούτε εποχιακή.

Οι 27 εργαζόμενοι χρειάζονται, είναι απαραίτητοι, στηρίζουν τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, όπως επίσης χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των δημοτών.

Η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν χωράει στην πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά και των δημάρχων, που τις αντιμετωπίζουν ως κόστος. Η κοινωνικοποίηση των παιδιών μας, η προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων μας, δεν μπορούν να είναι εμπορεύματα.

Τα ψευτοδιλήμματα που θέτει ο δήμαρχος στην εισήγηση καθώς και ο κοινωνικός αυτοματισμός που επιχειρεί θα πέσουν στο κενό.

Ο αγώνας των συναδέλφων μας αφορά όλους, γιατί αυτή η πολιτική δεν θα σταματήσει στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων εδώ και τώρα!

Ούτε βήμα πίσω, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Το ΔΣ του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών & Εργ/των Δήμου Πειραιά

δημοσίευσε ...