Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΣΟΜΕΔΠ: Συμμετέχουμε στην αγωνιστική κινητοποίηση για τα ΒΑΕ

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά συμμετέχει την Πέμπτη 18 του Ιούνη στην Στάση Εργασίας από τις 07:30 το πρωί μέχρι τις 11:30 το πρωί και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09:00 το πρωί στο υπουργείο Εργασίας, που έχει προκηρύξει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Η ζωή και η Υγεία των συναδέλφων αποτελεί ζήτημα πρώτης γραμμής για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η βελτίωση της υγιεινής και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς συνδέεται με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, με μέτρα προστασίας, εκμηδένιση του επαγγελματικού κινδύνου, περιορισμό των εργατικών ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Με το σύνθημα αυτό από τη πρώτη μέρα που προέκυψε το ζήτημα έχουμε προειδοποιήσει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε καμία περικοπή στα ΒΑΕ. Τα ΒΑΕ είναι το ελάχιστο αντιστάθμισμα για τον επαγγελματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες εργαζόμενοι. Αποτελεί στην ουσία «επίδομα θανάτου». Αυτό μαρτυρούν οι δεκάδες θάνατοι, οι εκατοντάδες σακατεμένοι, οι χιλιάδες τραυματισμένοι. Αν σε αυτούς προστεθούν οι καρκίνοι, τα μυοσκελετικά προβλήματα κ.α. τότε καταλαβαίνει κανείς ότι το επίδομα θανάτου είναι λίγο.

Αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έγκλημα τους αυτό σημαίνει ότι οι συνάδελφοι που θα βρίσκονται σε αυτές τις ειδικότητες θα έρθουν αντιμέτωποι με αυξήσεις των ορίων ηλικίας, περαιτέρω μείωση στο εισόδημα τους από την κατάργηση του επιδόματος, κατάργηση των παροχών (ιατρικές εξετάσεις, άδειες, γάλα κ.λ.π.).

Καλούμε τους συναδέλφους – μέλη του Σωματείου μας να συμμετάσχουν ενεργά στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 στις 9:00 το πρωί

Απαιτούμε:

Κάτω τα ξερά σας από τα  ΒΑΕ

Ένταξη στο καθεστώς των ΒΑΕ και άλλων ειδικοτήτων.

Μόνιμες προσλήψεις στο σύνολο των υπηρεσιών των Δήμων.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Σας υπενθυμίζουμε ότι με βάση το καταστατικό του και συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 32 παρ. 2, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων στους Δήμους είτε είναι μέλη, είτε δεν είναι μέλη.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

δημοσίευσε ...