Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Συνάντηση ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών

Δελτίο τύπου της ΔΑΣ-ΟΤΑ για την συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 23 του Ιούνη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα θέματα που μπήκαν ήταν τα βαρέα και ανθυγιεινά, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κατάργηση του νόμου που δίνεται στους ιδιώτες να νοικιάζουν από τους δήμους μηχανήματα με σκοπό να υλοποιούν εργασίες των δήμων, επίσης τέθηκε το θέμα της μονιμοποίησης των εργαζομένων που δουλεύουν στους δήμους μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, οι απολυμένοι της 3Κ αλλά και το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στους δήμους των προδιαγραφών των παιδικών σταθμών.

Για όλα αυτά τα θέματα μόνο θετικές απαντήσεις δεν πήραμε από τον υπουργό. Συγκεκριμένα:

Για τα Βαριά και Ανθυγιεινά ο υπουργός μας δήλωσε ότι δίνοντας παράταση θα λυνόταν το πρόβλημα. Από τη μεριά μας υπερασπισθήκαμε ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί, οι συνάδελφοι δεν μπορούν να ζουν με το άγχος κάθε μήνα με το τι θα γίνει. Επισημάναμε ότι όχι μόνο δεν θα πρέπει να απενταχθούν ειδικότητες αλλά θα πρέπει να προστεθούν και άλλες.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις, υπερασπίσθηκε τη πολιτική των εκχωρήσεων στους εργολάβους,

Για τις προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού στους δήμους μας δήλωσε ότι τα αιτήματα των δήμων είναι περίπου στις 10.000 και από αυτά θα εξυπηρετηθούν περίπου τα 850 δηλαδή λιγότερο από το 1/12 των αιτημάτων.

Για την επαίσχυντη νομοθεσία που επιτρέπει στους εργολάβους να νοικιάζουν μηχανήματα στους δήμους προκειμένου να υλοποιούν εργασίες των δήμων ο υπουργός μας παρέπεμψε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ενώ όσο αφορά την μονιμοποίηση των συναδέλφων μέσω των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος ότι δεν πρόκειται να μονιμοποιηθεί αυτός ο κόσμος. Όπως επίσης και για τους 200 εργαζόμενους που απολύθηκαν από την 3Κ.

Ενώ για το ζήτημα των προδιαγραφών των παιδικών σταθμών δεν είπε κουβέντα.

Κουβέντα επίσης δεν είπε και για την κατάργηση των αντεργατικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Συνάδελφοι η κυβέρνηση έχει βάλει πλώρη να ξεκάνει το σύνολο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων μας. Σκοπός και στόχος τους είναι καταστρατηγήσουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει μέχρι σήμερα στους εργαζόμενους προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία του κλάδου να μπουν μπροστά, να οργανώσουν την πάλη ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων.

Παίρνουμε όλοι μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Τετάρτη 24 του Ιούνη από τις 07:00 μέχρι τις 12:00.

Στην Αττική συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στις 08:15 στην Ομόνοια.

Απαιτούμε

Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.


Να μην απενταχθεί καμία ειδικότητα από το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Αντιθέτως να προστεθούν και άλλες ειδικότητες.

 

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών.

 

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

 

Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων

ΑΘΗΝΑ 23/6/2020      

δημοσίευσε ...