Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

ΣΟΜΕΔΠ : 24/6/2020 Στάση Εργασίας - Οργανώνουμε την δική μας αντεπίθεση, ….πολύ σχολαστικά!

Η κυβέρνηση επενδύοντας στην «ατομική ευθύνη» αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού ως ευκαιρία για την γρηγορότερη εφαρμογή των αντεργατικών σχεδίων που εξ αρχής είχε, υλοποιώντας τις υποσχέσεις της στους επιχειρηματικούς ομίλους για αύξηση της κερδοφορίας τους.

Τα μέτρα που πέρασαν μέσω των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που ήρθαν για να μείνουν όπως κατ’ επανάληψη έχει τονίσει ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη, καταπατούν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Με τις ΠΝΠ η κυβέρνηση υπεραπλούστευσε τις διαδικασίες ώστε οι δήμαρχοι, που στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική, να μην αντιμετωπίζουν καμία νομική δυσκολία στο να ιδιωτικοποιούν υπηρεσίες των δήμων, ενώ για την «ανάπτυξη» των εργολάβων με εκτρωματική νομοθετική διάταξη τους έδωσε την δυνατότητα να μπορούν να χρησιμοποιούν τον μηχανολογικό εξοπλισμό των δήμων (απορριμματοφόρα, ανοικτά φορτηγά, κλπ) για δικό τους όφελος.

Την αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης ενισχύει το πόρισμα που αναμένεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου να κατατεθεί από την επιτροπή «σοφών» που από την παραγγελία του πορίσματος «να εναρμονιστούν τα ΒΑΕ με τις βέλτιστες πρακτικές της Ε.Ε» γίνεται ξεκάθαρο ότι ετοιμάζονται για εξαιρέσεις ειδικοτήτων από το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κατάργησή του, έχοντας άμεση επίπτωση και στο καθεστώς ασφάλισης των ΒΑΕ με αύξηση του ορίου ηλικίας και περικοπές παροχών.

Στην αναλγησία της κυβέρνησης να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αναλώσιμους, σε ένα κλάδο που συνεχώς μεγαλώνει ο μαύρος κατάλογος των θανάτων και των τραυματισμών κατά την ώρα της εργασίας τους καθώς και των επαγγελματικών ασθενειών, για να συμπιέσει ακόμα περισσότερο το κόστος εργασίας και τα ΒΑΕ κρίνονται με δημοσιονομικά κριτήρια, οργανώνουμε την δική μας αντεπίθεση, …. «πολύ σχολαστικά»!!!

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης και των δημάρχων.

Την Τετάρτη 24 του Ιούνη συμμετέχουμε στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 07:00 πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι και στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 9:00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (πλ. Κλαυθμώνος)

Απαιτούμε:

●Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι

●Καμία κατάργηση ή περικοπή στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

●Επέκταση των ΒΑΕ και σε άλλες ειδικότητες και κλάδους

●Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων

●Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

●Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας των δήμων

δημοσίευσε ...