Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής : Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ!

Η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας κλιμακώνεται. “Ήρθε η ώρα του Δήμου Επιχειρηματία” διαφήμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το νέο επενδυτικό πρόγραμμα, με άξονα τους Δήμους και τις Περιφέρειες, ώστε να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση με τη χορήγηση ζεστού χρήματος στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, με τον λογαριασμό να πηγαίνει σε εργαζόμενους και  δημότες.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα των Δήμων και των Περιφερειών, ακόμα και η λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, υλοποιείται σταθερά εδώ και πολλά χρόνια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτή η αντιδραστική πολιτική που έχει μετατρέψει τους Δήμους σε ένα διευρυμένο φορομπηχτικό μηχανισμό, έχει εμπορευματοποιήσει και συρρικνώσει κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες και δομές, ιδιωτικοποιεί ακόμη περισσότερες και ανατρέπει εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα  των εργαζομένων. Η εξαγγελία της μεταφοράς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην αρμοδιότητα της Τοπικής Διοίκησης υπηρετεί την εμπορευματοποίηση της, ακριβώς όπως η μεταφορά της παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών τους δήμους εδώ και πολλά χρόνια οδήγησε στην εισαγωγή δυσβάστακτων τροφείων και στην ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας.

Την ίδια στιγμή οι αντεργατικές Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ήρθαν για να μείνουν. Οι Δήμαρχοι έχουν πάρει φόρα και τις αξιοποιούν για να ιδιωτικοποιήσουν υπηρεσίες. Βλέπουν ως κόστος την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, δεν χορηγούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας. Εγκαταλείπουν υποδομές και μηχανήματα γιατί γνωρίζουν πως οι ιδιώτες είναι προ των πυλών. Αποτέλεσμα να συνεχίζουμε να είμαστε πρωταθλητές στα εργατικά ατυχήματα.

Μέσα σε όλα αυτά είμαστε και σε αναμονή του πορίσματος της επιτροπής των σοφών του υπουργείου εργασίας για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Είναι πρόκληση το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει πόρισμα πετσοκόμματος τους μέσα στον Ιούνη. Αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έγκλημα τους οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αυτές τις ειδικότητες θα έρθουν αντιμέτωποι με αυξήσεις των ορίων ηλικίας, περαιτέρω μείωση στο εισόδημα τους από την κατάργηση του επιδόματος, κατάργηση των παροχών (ιατρικές εξετάσεις, άδειες, γάλα κ.α.). Διεκδικούμε την επέκταση τους και σε άλλες ειδικότητες που δεν το λαμβάνουν. Ενδεικτικά σε μάγειρες, βοηθούς μάγειρες, ηλεκτρολόγους,  ελεγκτές δημόσιας υγείας, φυσικοθεραπευτές, φύλακες, οικοδόμοι, εργάτες οδοποιίας, ελαιοχρωματιστές, όλες τις ειδικότητες των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπιτι (νοσηλευτές, οικογενειακοί βοηθοί, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α.)

Το προσωπικό εξακολουθεί να είναι λειψό στο σύνολο των υπηρεσιών με αποτέλεσμα η εντατικοποίηση της εργασίας να έχει χτυπήσει κόκκινο. Σήμερα ο αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις περνάει μέσα από τη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Το γνωρίζουν πολύ καλά οι εργαζόμενοι στους δήμους στο πράσινο, στην καθαριότητα, στον ηλεκτροφωτισμό, στους παιδικούς σταθμούς, στα ΚΕΠ, σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποκτήσει πολύτιμη πείρα. Δεν παραμυθιαζόμαστε από τα κυβερνητικά στελέχη και τα επιτελεία τους που μας ζητάνε να βάλουμε και άλλο πλάτη, να ρίξουμε ακόμα περισσότερο τον πήχη των απαιτήσεων μας. Μας λένε ότι τα μέτρα είναι προσωρινά, τα ίδια ακριβώς που έλεγαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις και κάθε φορά μας έβαζαν και νέα θηλιά στους λαιμούς μας. Οι πάνω από 700 αντεργατικοί νόμοι που ήρθαν με την προηγούμενη κρίση είναι ακόμα σε ισχύ.  

Σπάμε τις αυταπάτες που προσπαθούν να καλλιεργήσουν κυβέρνηση και δήμαρχοι. Τους γυρνάμε τη πλάτη. Τώρα ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με την οργάνωση μας, τον αγώνα μας, το προσανατολισμό απέναντι στους στόχους του κράτους και των εργοδοτών μπορούμε να βάλουμε φρένο στη πολιτική τους.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να αναλάβουν πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης. Την Δευτέρα και την Τρίτη 22 και 23 του Ιούνη προχωράμε σε γενικές συνελεύσεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, κουβεντιάζουμε με τους συναδέλφους και τους ενημερώνουμε.

Την Τετάρτη 24 του Ιούνη παίρνουμε μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι. Δίνουμε μαχητικό παρών στην συγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ στις 08:15 στην πλατεία Ομονοίας.

 Απαιτούμε:

    Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Να μην απενταχθεί καμία ειδικότητα από το καθεστώς των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Αντιθέτως να προστεθούν και άλλες ειδικότητες.

   Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών.

  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών των δήμων.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 30 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

 


δημοσίευσε ...