Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Έρχεται «τσουνάμι» κατασυκοφάντησης και λασπολογίας από τα «συνεταιράκια» ΣΥΝ.ΑΝ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ

Ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ για την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Με περιτύλιγμα την συνάντηση που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα με το υπουργείο εσωτερικών, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 10 Ιούνη 2020 συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στην προγραμματισμένη, μετά την συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ με την ΚΕΔΕ, συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας, κυριάρχησε η πρεμούρα της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (ΣΥΝ.ΑΝ) να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την θέση που εξέφρασαν στην συνάντηση με την ΚΕΔΕ, ότι αποδέχονται τις ιδιωτικοποιήσεις «όταν υπάρχει ανάγκη…».

Κυρίως όμως μετέτρεψαν την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, που όπως είχαμε συμφωνήσει θα είχε ως θεματολογία τα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων και του κλάδου, σε μία προσχεδιασμένη επίθεση στις δυνάμεις της ΔΑΣ-ΟΤΑ, ξεθάβοντας από το «χρονοντούλαπο» της ιστορίας τους όλες τις τακτικές - «αυριανής» - που έμαθαν από την πολυετή συμμετοχή τους στο ΠΑΣΟΚ.

Η ΣΥΝ.ΑΝ και τα «εξαπτέρυγα» της, ΔΑΚΕ-ΟΤΑ που μετά το αντικομουνιστικό δηλητήριο στην ανακοίνωση της σήμερα το γύρισε στο αφήγημα «καλή και κακή ευρωπαϊκή ένωση» και ΑΣΚ-ΟΤΑ που εξαργυρώνει την θέση που της πρόσφεραν πραξικοπηματικά στην εκτελεστική επιτροπή συμφωνώντας πάντα σε όλα (!), προσπάθησαν προκειμένου να καθαρίσουν την δική τους «λερωμένη φωλιά» να «βρωμίσουν» με ανακρίβειες, συκοφαντίες και άφθονη λάσπη την ΔΑΣ-ΟΤΑ και τον επικεφαλή της Βασίλη Πετρόπουλο.

Από κοινού οι τρεις παρατάξεις ΣΥΝ.ΑΝ, ΔΑΚΕ-ΟΤΑ και ΑΣΚ-ΟΤΑ και με στόχο τον αποπροσανατολισμό των εργαζόμενων από το επίδικο που είναι η θέση που εξέφρασαν στην συνάντηση με την ΚΕΔΕ και το άλλοθι που δίνουν με αυτή τους τη θέση στους δημάρχους που έχουν προχωρήσει ήδη σε ιδιωτικοποιήσεις ή θα το πράξουν το επόμενο διάστημα, αποφάσισαν τον «λιθοβολισμό» της ΔΑΣ-ΟΤΑ με πολλαπλές ανακοινώσεις – καταγγελίες.

Τις επόμενες ημέρες αυτό που έχουν να δουν οι εργαζόμενοι είναι ένας οχετός κατασυκοφάντησης και λοιδορίας κατά της ΔΑΣ-ΟΤΑ, κατά του οργανωμένου ταξικού κινήματος.

Αυτή είναι η άμυνα τους όταν τους στριμώχνει η αλήθεια και πέφτουν οι μάσκες τους.

Όσο για τις κατηγορίες ότι προσπαθήσαμε να «διαλύσουμε» την συνάντηση με τους εκπρόσωπους των δημάρχων, τους απαντάμε ότι ναι, οι εργαζόμενοι μας εμπιστεύονται γιατί κρατάμε αυτή τη στάση και θα «διαλύουμε» κάθε συνάντηση που ακούγονται πολιτικές θέσεις που στηρίζουν το κυβερνητικό αντεργατικό και αντιλαϊκό έργο, όπως αυτές του προέδρου της ΚΕΔΕ που μίλησε ευθαρσώς περί «δαιμονοποίησης» των ιδιωτικοποιήσεων και ότι το μέτρο της ενοικίασης των οχημάτων των δήμων από ιδιώτες δεν το απορρίπτουν (!).   

Όπως ο Παναγόπουλος και το σινάφι του στην ΓΣΕΕ θεωρούν σύμμαχους και συνεργάτες τους βιομήχανους, τους επιχειρηματίες και τους τραπεζίτες , έτσι και οι ΣΥΝ.ΑΝ, ΔΑΚΕ και ΑΣΚ-ΟΤΑ ψάχνουν «κοινωνικές συμμαχίες» και «κοινό βηματισμό» στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, στους δημάρχους και τους αιρετούς. Σε όλους αυτούς που εφαρμόζουν κατά γράμμα τα μέτρα της κυβέρνησης για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα και την «ανάπτυξη» των λίγων, σε βάρος των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας.

Όπως δηλώσαμε και στην ανακοίνωση μας, καμιά «συμμαχία», κανένα «κοινό» μέτωπο με το εκμεταλλευτικό κράτος και την εργοδοσία.

                                                                                                        Αθήνα, 11/6/2020

δημοσίευσε ...