Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022

ΣΟΜΕΔΠ: ΑΠΟΧΗ από την υπερεργασία Σαββατοκύριακων και αργιών

 


Ανακοίνωση του Σωματείου Οδηγών – Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά για ΑΠΟΧΗ των εργαζομένων από την υπερεργασία Σαββατοκύριακων και αργιών.

Μετά την ομόφωνη απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 18/5/2022 και της αποχής από την υπερεργασία του Σαββατοκύριακου 21 & 22 Μαΐου, οι εργαζόμενοι έδωσαν αρκετό χρόνο στην δημοτική αρχή Πειραιά ώστε να δώσει λύσεις στα προβλήματα που η ίδια τους έχει δημιουργήσει, με τις απλήρωτες δεδουλευμένες υπερωρίες, με την αυθαίρετη περικοπή υπερωριών, την υποχρεωτική εργασία Σαββατοκύριακων και αργιών που θέλει να επιβάλλει, την αναξιοκρατία που επικρατεί στο δήμο Πειραιά, τις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας, την μη καταβολή σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) παρελθόντων ετών και την μη χορήγηση όλων των ΜΑΠ της τρέχουσας χρονιάς, καθώς και τις εκδικητικές – τιμωρητικές μετακινήσεις και αλλαγές βαρδιών και την αντιμετώπιση που έχουν οι εργαζόμενοι από διάφορους «υπεύθυνους» που θίγει την αξιοπρέπεια τους.


 

Η δημοτική αρχή Πειραιά όμως αντί να συζητήσει με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων για όλα τα παραπάνω θέματα επέλεξε να πραγματοποιήσει σύσκεψη με τα στελέχη της διεύθυνσης καθαριότητας για να αποφασίσουν από κοινού την περαιτέρω περικοπή των υπερωριών, όπως τελεσίγραφα ανακοινώθηκε στους εργαζόμενους από την διευθύντρια και τμηματάρχες της διεύθυνσης.

Η επιλογή της δημοτικής αρχής Πειραιά να συζητάει μόνο με τα στελέχη της διεύθυνσης καθαριότητας και τους διάφορους «υπεύθυνους», που η ίδια έχει διορίσει και τους αμείβει «πλουσιοπάροχα» με πλασματικές υπερωρίες και νυχτερινά και όχι με το Σωματείο μας όπως επανειλημμένα έχουμε ζητήσει, είναι αυτονόητη, την καταλαβαίνουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Τα οικονομικά προβλήματα που προφασίζεται η δημοτική αρχή ότι αντιμετωπίζει ο δήμος Πειραιά δεν προήλθαν από τους εργαζόμενους. Προκλήθηκαν από τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εργολαβίες που έχει προχωρήσει με πρώτη και κύρια την εργολαβία του ηλεκτροφωτισμού που έχει βάλει ενέχυρο τα ανταποδοτικά τέλη του δήμου για 12 χρόνια.

Οι εργαζόμενοι μπορεί να συνεχίζουν να δοκιμάζονται και να ματώνουν οικονομικά από την πολιτική της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης, από την νέα εκτόξευση της ακρίβειας στα αγαθά πρώτης ανάγκης και στα καύσιμα, από τους παραφουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ και των παρόχων της , την φοροληστεία και τους καθηλωμένους μισθούς επί 12ετίας και πλέον, ωστόσο δεν θα γίνουν ποτέ επαίτες, όπως προφανώς ευελπιστεί να τους μετατρέψει η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των δημοτικών αρχών.

Στην αδιαφορία, την απαξίωση και την αντεργατική στάση της δημοτικής αρχής Πειραιά αντιδρούμε και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να ΑΠΕΧΟΥΝ από την ΥΠΕΡΕΡΓΑΣΙΑ  Σαββατοκύριακων και Αργιών.

Δεν υποκύπτουμε σε πιέσεις, απειλές και εκφοβισμούς ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ από την υπερεργασία!!! ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ στην απληρωσιά και την εκμετάλλευση!!!


 

 

δημοσίευσε ...