Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Το ΣΟΜΕΔΠ συμμετέχει στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ στις 18 & 19 Ιούνη 2022 στη Δραπετσώνα.

 


Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά συμμετέχει στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ, το Σαββατοκύριακο 18 & 19 Ιουνίου 2022 στο κλειστό γήπεδο Δραπετσώνας «Αριστείδης Παπαμιχαήλ».

Η Πανελλαδική Σύσκεψη που οργανώνουν εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία, δεκάδες ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μπορεί να σηματοδοτήσει το τι εργατικό – συνδικαλιστικό κίνημα χρειαζόμαστε.

Σήμερα είμαστε πιο ώριμοι να απαντήσουμε τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι για να βρουν το δίκιο τους, κόντρα στους σχεδιασμούς των επιχειρηματικών ομίλων, των κυβερνήσεων τους και της σαπίλας των εκφραστών του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στο εργατικό κίνημα.

Το τελευταίο διάστημα έρχονται αισιόδοξα μηνύματα, όπως από τους λιμενεργάτες της cosco, τους οικοδόμους και αλλού, πως οι εργαζόμενοι με αγώνες μέσα από τα σωματεία τους μπορούν να αποσπάσουν κατακτήσεις, μακριά από τη λογική της εναλλαγής κυβερνήσεων που καλλιεργεί την αναμονή, τη λογική του «μικρότερου κακού» και την αδράνεια. Αυτή την πείρα θέλουμε να συζητήσουμε βάζοντας στόχο το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι να βγουν πιο δυνατοί στην πάλη τους για μία καλύτερη ζωή που μας αξίζει.

Οι «Αναπτυξιακοί Οργανισμοί», οι ιδιωτικοποιήσεις, η καταστρατήγηση του ωραρίου και ημερών εργασίας, η απλήρωτη υπερεργασία, η εντατικοποίηση της εργασίας, η έλλειψη στοιχειωδών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, τα εργατικά δυστυχήματα – ατυχήματα, φανερώνουν ξεκάθαρα πως επιδιώκουν κυβέρνηση και η πλειοψηφία των δημάρχων να μετατρέψουν τους δήμους και πως αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους.  

Οι Δημοτικοί Υπάλληλοι έχουμε χρέος να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να  αποκαλύπτουμε στο λαό τα σχέδια των «αφεντικών των αφεντικών μας» δηλαδή των επιχειρηματικών ομίλων για τους οποίους δρουν και σχεδιάζουν οι δημοτικές αρχές. Να δυναμώσουμε τους αγώνες για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις αλλά και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του λαού για δωρεάν παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΗΦΗ για στελεχωμένες υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, για κατάργηση της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών ώστε ο λαός να μην πληρώνει στους Δήμους για τις υπηρεσίες που έχει πληρώσει ήδη μέσω της φορολογίας του στο κράτος.

Με τέτοιο προσανατολισμό και μεταφέροντας την δική μας εμπειρία θα προσπαθήσουμε να συνεισφέρουμε στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ και στην οργάνωση της πάλης για την ανατροπή.



 

δημοσίευσε ...