Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου του ΣΟΜΕΔΠ για την συνάντηση με την Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά

 


Το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά αποδεχόμενο το αίτημα που απέστειλε η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά», πραγματοποίησε συνάντηση την Τρίτη 22 Ιούνη 2022 στα γραφεία του Σωματείου στο αμαξοστάσιο του δήμου στην οδό Ρετσίνα 45, με κλιμάκιο αποτελούμενο από τους δημοτικούς συμβούλους Αλέξανδρο Κοτέα και Γρηγόρη Μόφορη καθώς και την κοινοτική σύμβουλο της γ’ κοινότητας Στέλλα Αμανατίδου.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΟΜΕΔΠ «ξενάγησαν» τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Πειραιά στον χώρο του αμαξοστασίου προκειμένου να διαπιστώσουν οι ίδιοι ότι η κατάσταση και οι συνθήκες στον χώρο του αμαξοστασίου όπου εργάζονται δεκάδες εργαζόμενοι είναι πράγματι άθλιες, όπως ακριβώς την περιγράφουμε διαχρονικά στις ανακοινώσεις – καταγγελίες μας και όχι όπως προσπαθεί να την παρουσιάσει ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στο δημοτικό συμβούλιο, περιστασιακές και πρόσκαιρες, θέλοντας να δείξει τους εκπρόσωπους των εργαζομένων ψεύτες και καθοδηγούμενους από κομματικούς μηχανισμούς.  Πράγμα που διαπίστωσαν και τα ίδια τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Πειραιά μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτονταν το χώρο του αμαξοστασίου του δήμου.

Εξηγήσαμε στην Λαϊκή Συσπείρωση Πειραιά τους λόγους που μας ανάγκασε η δημοτική αρχή Πειραιά να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αποχή από την υπερωριακή απασχόληση Σαββατοκύριακων και αργιών, ως το μοναδικό όπλο αντίδρασης των εργαζομένων απέναντι στην πολιτική, την αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της δημοτικής αρχής.

Πέρα των άθλιων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΟΜΕΔΠ ανέλυσαν εμπεριστατωμένα τα προβλήματα που δημιουργεί η πολιτική της δημοτικής αρχής που πάει χέρι – χέρι με την πολιτική της κυβέρνησης, με τις απλήρωτες υπερωρίες, την εντατικοποίηση της εργασίας, το εργασιακό μπούλινγκ που δέχονται οι εργαζόμενοι - μέλη του ΣΟΜΕΔΠ με συνεχής μετακινήσεις, αλλαγές βαρδιών και άλλων εκδικητικών ενεργειών της διοίκησης και της δημοτικής αρχής, τα οφειλόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας παρελθόντων ετών στους δικαιούχους εργαζόμενους, την καταστρατήγηση του ωραρίου και των ημερών ανάπαυσης, τις τροποποιήσεις του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας που θα οδηγήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις και εργολαβίες καθώς και την στάση της δημοτικής αρχής απέναντι στους συμβασιούχους που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και δίνει εντολή στη νομική υπηρεσία στα δικαστήρια να μην συναινούν στην παραμονή των εργαζομένων στην εργασία και στην μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου και να αντιδικούν προκειμένου να πεταχτούν στον Καιάδα της ανεργίας. Όλα αυτά δεν αποτελούν εξαιρέσεις όπως τα δικαιολογεί ο κ. Μώραλης, αλλά καθημερινότητα για τους εργαζόμενους.

Επισημάναμε στα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Πειραιά ότι ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, έχει επιλέξει τον μονόλογο και έχει αποκλείσει το Σωματείο μας από τον διάλογο, που επανειλημμένα και εγγράφως του έχουμε ζητήσει, γιατί επί της ουσίας γνωρίζει καλά ότι δεν μπορεί να αντικρούσει τα επιχειρήματα μας αλλά πρωτίστως η προσπάθεια φίμωσης και απαξίωσης ενός Σωματείου που δεν δέχεται εργοδοτική παρέμβαση, που αντιστέκεται και αντιδρά, είναι μέρος της πολιτικής που εφαρμόζει. Αυτά άλλωστε προβλέπει και ο εκτρωματικός νόμος «Χατζηδάκη».

Τέλος τα μέλη του Δ.Σ του ΣΟΜΕΔΠ αναγνωρίζοντας την στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης Πειραιά στο δημοτικό συμβούλιο, ζήτησαν να συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και να στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους, όπως πράττει όλα τα χρόνια.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

δημοσίευσε ...