Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Δελτίο Τύπου του ΣΟΜΕΔΠ για την αποχή από την υπερεργασία των Σαββατοκύριακων και αργιών

 


Σε εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά που πραγματοποιήθηκε στις 18/5/2022, όπου εξουσιοδότησε το Δ.Σ. να πάρει απόφαση για νέα αποχή από την υπερεργασία εφόσον η δημοτική αρχή δεν ανταποκριθεί στα αιτήματα των εργαζομένων σε εύλογο χρονικό διάστημα, το Δ.Σ. σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 αποφάσισε ομόφωνα, αποχή των εργαζομένων από την υπερεργασία Σαββατοκύριακων και αργιών  μέχρι να υπάρξει ανταπόκριση  από την δημοτική αρχή στα αιτήματα των εργαζομένων.

Η δημοτική αρχή Πειραιά που γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της, ομόφωνες αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, για τους συμβασιούχους εργαζόμενους ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ο δήμος τους χρειάζεται για την λειτουργία των υπηρεσιών του και από την άλλη στέλνει την νομική υπηρεσία του δήμου να αντιδικήσει στα δικαστήρια προκειμένου οι συμβασιούχοι να πεταχτούν στον Καιάδα της ανεργίας, θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι του δήμου εκτός από αναλώσιμοι, είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν υπερωριακά και απλήρωτοι.

Στην αδιαφορία, την απαξίωση και κυρίως στην πολιτική που εφαρμόζει η δημοτική αρχή Πειραιά και είναι αδιάρρηκτα συνδεμένη με την πολιτική της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης, που τσακίζει θεμελιώδεις δικαιώματα των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι απαντούν αγωνιστικά στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της.

Αντί η δημοτική αρχή Πειραιά να απειλεί και να εκβιάζει τους εργαζόμενους ότι θα τους κόψει μεροκάματο αν δεν εργαστούν υπερωριακά ή ότι θα τους μετακινήσει τιμωρητικά σε άλλο πόστο και βάρδια, ας ασχοληθεί με την λύση των προβλημάτων που η ίδια με την πολιτική και την τακτική της έχει δημιουργήσει στους εργαζόμενους.     

Οι εργαζόμενοι εκτός από υποχρεώσεις, που μόνο αυτές αναγνωρίζει η δημοτική αρχή Πειραιά, έχουν και δικαιώματα που διαχρονικά κατακτήθηκαν μέσα από αγώνες του εργατικού κινήματος. Τα δικαιώματα αυτά δεν τα χαρίζουν σε κανέναν.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


 

δημοσίευσε ...