Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

ΣΟΜΕΔΠ: Οι εργαζόμενοι απείχαν μαζικά από την υπερεργασία και έστειλαν ηχηρό μήνυμα στη δημοτική αρχή Πειραιά.


 

Χαιρετίζουμε την αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα των συναδέλφων που συμμετείχαν μαζικά στην ΑΠΟΧΗ από την υπερεργασία του Σαββατοκύριακου 4 & 5 Ιούνη 2022, κόντρα στην τρομοκρατία, τους εκφοβισμούς και τις απειλές της δημοτικής αρχής Πειραιά και της διοίκησης της δ/νσης Καθαριότητας – Ανακύκλωσης.

Γνωρίζουμε πολύ καλά κάτω από πόσες πιέσεις και ενέργειες της διοίκησης ορισμένοι συνάδελφοι αναγκάστηκαν να εργαστούν το Σαββατοκύριακο. Τους θεωρούμε και αυτούς άξιους συναδέλφους και εργαζόμενους και στην επόμενη κινητοποίηση θα σταθούν στην σωστή πλευρά και θα συμπορευθούν μαζί μας.

Τα τσιράκια της εργοδοσίας, οδηγοί και εργάτες-τριες, που απολαμβάνουν την «συμπάθεια» της δημοτικής αρχής, με εργασίες γραφείου, με παραφουσκωμένες πλασματικές υπερωρίες και νυχτερινά και την παράνομη καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, «ξεσάλωσαν» το Σαββατοκύριακο για να δικαιολογήσουν τον «μισθό» τους. Μπράβο «συνάδελφοι», άξιος ο μισθός σας!!!

Για να σπάσουν την ΑΠΟΧΗ και να φανούν καλοί στην εργοδοσία μέχρι και εργάτες επιστράτευσαν να εργαστούν ως οδηγοί οχημάτων, αδιαφορώντας προκλητικά πρωτίστως για τον κίνδυνο ατυχήματος αλλά και ότι τους πληρώνουν για εργάτες και τους υποχρεώνουν να δουλεύουν ως οδηγοί….!!!

Στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην επταήμερη εργασία, στην απληρωσιά των υπερωριών, στις άθλιες συνθήκες στους χώρους εργασίας, στην μη χορήγηση όλων των ΜΑΠ και την αποτίμηση σε χρήμα των ΜΑΠ παρελθόντων ετών και την καταβολή στους δικαιούχους, τα Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά και του Σωματείου Οδηγών Χειριστών και Εργατών Δήμου Πειραιά, για άλλη μια φορά απέδειξαν στην πράξη την υποταγή τους στην εργοδοσία. Όχι μόνο δεν στήριξαν τον αγώνα των συναδέλφων τους, αλλά έκαναν τα πάντα για να τον υπονομεύσουν και να δείξουν στην δημοτική αρχή το πόσο πιστοί τους είναι, από τα πόστα προϊσταμένων και εποπτών που η δημοτική αρχή τους έχει διορίσει και τους αμείβει πλουσιοπάροχα, με πλασματικές υπερωρίες και νυχτερινά.

Προφανώς η δημοτική αρχή έχει υιοθετήσει τις δηλώσεις Χατζηδάκη, «Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δουλεύουν υπερωρίες χωρίς λεφτά. Δεν είναι τρελοί» και εφαρμόζει τα αντεργατικά του νομοθετήματα, για απλήρωτες υπερωρίες κάνοντας όμως και ένα βήμα παραπάνω, μη δίνοντας ούτε τα ρεπό που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

Όσο η δημοτική αρχή Πειραιά κωφεύει και κρύβεται, χωρίς να συναντιέται με τους εκπρόσωπους των εργαζομένων για να δώσει λύσεις στα προβλήματα, που με την πολιτική της και την τακτική της, έχει η ίδια δημιουργήσει, όσο συνεχίζεται η απληρωσιά των υπερωριών και η εκμετάλλευση, οι εργαζόμενοι θα αντιδρούν δυναμικά διεκδικώντας το δίκιο τους.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, με την εξουσιοδότηση που έχει λάβει από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 18/5/2022,  θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει νέα αποχή από την υπερεργασία του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, 11 – 12 & 13 Ιουνίου 2022. 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


 

δημοσίευσε ...