Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΟΜΕΔΠ: Οι συμβασιούχοι θα μείνουν στη δουλειά!

 


Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα συζητείται η αίτηση ανάκλησης της απόφασης προσωρινής διαταγής παραμονής στην εργασία που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή Πειραιά, προκειμένου 211 εργαζόμενοι – συμβασιούχοι του Δήμου Πειραιά να ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ.

Είναι η δεύτερη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής Πειραιά να απολύσει τους συγκεκριμένους συναδέλφους. Το ίδιο είχε επιχειρήσει και τον περασμένο Μάρτιο αλλά  οι εργαζόμενοι δικαιώθηκαν και παρέμειναν στην εργασία τους καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης.

Η Δημοτική Αρχή Πειραιά καταθέτοντας αίτηση ανάκλησης σε προσωρινή διαταγή συναγωνίζεται σε αντιδραστικότητα την κυβέρνηση της ΝΔ, πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω τη διάταξη «Βορίδη», που υποχρεώνει τους Δήμους στην άσκηση όλων των ένδικων μέσων σε περίπτωση πρωτόδικων αποφάσεων δικαστηρίων που δικαιώνουν τους συμβασιούχους και μετατρέπουν την σχέση εργασίας τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Όταν ο Δήμος Πειραιά αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα σε όλες τις υπηρεσίες από την τραγική έλλειψη προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας μεγεθύνεται καθημερινά ακόμα περισσότερο για το υπάρχον προσωπικό, η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να απολύσει 211 εργαζομένους.

Είναι ξεκάθαρο ότι τέτοιες αντεργατικές και αντιδραστικές ενέργειες είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή Πειραιά και κινείται στις ίδιες ράγες της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ για ιδιωτικοποιήσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα και η κερδοφορία επιχειρηματικών ομίλων.

Κανένας εφησυχασμός από υποκριτικές δηλώσεις στήριξης, καμία υπαναχώρηση σε εκβιασμούς και απειλές.

Το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά (ΣΟΜΕΔΠ) συνεχίζει να στηρίζει τους συναδέλφους όπως έκανε από την πρώτη στιγμή και θα είναι παρόν μαζί με τους εργαζόμενους την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2014, στις 9:00 το πρωί, στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, στη μάχη για την παραμονή τους στην εργασία, ενάντια στην πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά να τους πετάξει στο δρόμο.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ


 

δημοσίευσε ...