Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Προβλήματα στην λειτουργία της χωματερής Λιοσίων....



"κλεμένο" από : www.newsit.gr / Ισμήνη Λέντζου /


Στο δρόμο μένουν 100 εργαζόμενοι του ΕΣΔΚΝΑ που απασχολούνταν στον μοναδικό ΧΥΤΑ της Αττικής που βρίσκεται στη Φυλή και εξυπηρετεί ολόκληρο το λεκανοπέδιο.

Τα προβλήματα που αναμένεται να δημιουργηθούν είναι τεράστια και θα γίνουν ορατά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Όπως δήλωσε στο Newsit o πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ Φυλής, Γιώργος Χάρδας "από τη Δευτέρα 27/6/2011 οι 100 εργαζόμενοι του ΕΣΔΚΝΑ που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, άνθρωποι που δουλεύουν από 8 εως 10 χρόνια ο καθένας, με δικαστική απόφαση βρίσκονται εκτός εργασίας. Είναι άνθρωποι οικογενειάρχες, με υποχρεώσεις, με δάνεια και σήμερα προστίθενται στο 20% των ανέργων στη χώρα μας και τους βάζει στην κρεατομηχανή του κιμά της ανεργίας. Δυστυχώς ανάλγητα η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη αντιμετωπίζει κάποιους ανθρώπους. Η διοίκηση του ΕΣΚΔΝΑ έχει βγάλει απόφαση πως οι συνάδελφοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τόσα χρόνια το ΑΣΕΠ ουδέποτε έδωσε τη δυνατότητα να προσληφθούν σε αυτές τις αναγκαίες θέσεις εργαζομένοι και γι' αυτό τόσα χρόνια απασχολούνταν με συμβάσεις έργου. Και σήμερα έρχεται η δικαιοσύνη και λέει, αυτούς τους ανθρώπους τους στέλνω στην ανεργία".

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ
Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της χωματερής αναμένεται να δημιουργηθούν μετά την απόλυση αυτών των ανθρώπων καθώς είναι διαφόρων ειδικοτήτων όπως λέει χαρακτηριστικά και ο κύριος Χάρδας "ειναι ζυγιστές, φυλακές, χειριστές προωθητήρων, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Εάν θέλουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας και να καταγράφονται όλα τα απορριμματοφόρα όπως καταγράφονταν έως τώρα σημαίνει πως από σήμερα θα υπάρξουν προβλήματα στην είσοδο και άρα θα υπάρξουν καθυστερήσεις. Επίσης προβλήματα θα υπάρξουν στο εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης και βεβαίως το επόμενο ζήτημα έχει να κάνει με τον έλεγχο των απορριμμάτων γιατί όταν δε θα γίνεται έλεγχος δεν ξέρουμε τι θα μπαίνει μέσα στη χωματερή, μπορεί να μπουν και τοξικά απορρίμματα".

Σε κάθε περίπτωση όπως μας είπαν οι εργαζόμενοι θα προσφύγουν εκ νέου στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν την επιστροφή στην εργασία τους.
 ----------------------------------------------------
@ να συμπληρώσουμε ότι η διοίκηση του Ενιαίου συνδέσμου προτιμά να πληρώνει αδρά τον ιδιώτη που έχει βάλει στη χωματερή εδώ και μήνες, παρά  να δαπανήσει ένα μικροποσό (όχι πάνω από 10.000 ευρώ) προκειμένου να επισκευασθούν τα μηχανήματα του Συνδέσμου !!!

 "timeo Danaos et dona ferentes"
    Β.Γ.


δημοσίευσε ...