Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Τα καλά και συμφέροντα του «τσάρου της φαυλοκρατίας»

«Ως υπουργός Οικονομικών έχω ευθύνη για την περιουσία της ΕΡΤ, δεν είναι δυνατόν να αναμεταδίδεται εκπομπή της ΕΡΤ χωρίς άδεια, δεν είμαστε χώρα όπου ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς άδειες», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σχολιάζοντας το χουντικό email του προς τα Μέσα που μεταδίδουν το απεργιακό πρόγραμμα του εθνικού ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Κάτι ανάλογο είπε και σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια της έντονης αντιπαράθεσής του, στη Βουλή, για το «μαύρο» στην ΕΡΤ, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα. Υπενθυμίζεται πως χθες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο email ως «νέο επεισόδιο στο κρεσέντο ωμού αυταρχισμού της κυβέρνησης» και πρακτική που θυμίζει «καθεστώτα τύπου Ερντογάν».

Η απορία του «Ωτακουστή», και απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών για να υπάρξει απάντηση, είναι εάν τα ιδιωτικά Μέσα έχουν άδεια για να εκπέμπουν (άδεια για να μεταδίδουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης, το γνωρίζουμε ότι έχουν) και εάν αληθεύει αυτό που λένε οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ:

Ότι από το 1989, οπότε και άρχισαν να λειτουργούν τα ιδιωτικά Μέσα, χρωστούν στο κράτος από τη χρήση των δημόσιων συχνοτήτων 300 εκατ. ευρώ, τα οποία ουδέποτε έδωσαν (και από ό,τι φαίνεται δε σκοπεύουν να δώσουν), με αποτέλεσμα να δημιουργείται μαύρη τρύπα στον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Διότι ο λαλίστατος Γιάννης πολλά μάς λέει αυτές τις ημέρες, αλλά για τα 300 εκατ. ευρώ ούτε λόγος. Δεν άκουσε, δεν είδε τίποτε!

Όπως, επίσης, δε γνωρίζει ούτε αυτός αλλά ούτε και ο ανεκδιήγητος κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ότι 38 διορισμένα στελέχη της ΕΡΤ (ποιος άραγε τους έβαλε εκεί και γιατί;) έπαιρναν όσοι 400 δημοσιογράφοι, που εργάζονταν από το πρωί μέχρι το βράδυ με μισθούς πείνας.

Ο υπουργός Οικονομικών και ο Πρωθυπουργός κάνουν αυτό που υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς:

«Σε έναν παροξυσμό επίδειξης πυγμής και αυταρχισμού, στο όνομα δήθεν της εξυγίανσης της ΕΡΤ και των άλλων δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών, ανοίγουν μια νέα εποχή κερδοφορίας για το κεφάλαιο, παραδίδοντάς τους τις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά.
»Ονομάζουν εξυγίανση το πέταγμα στο δρόμο και στην ανεργία χιλιάδων εργαζομένων και προετοιμάζουν το έδαφος για τις επόμενες μαζικές απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με τα συμφέροντα των δανειστών και τις εντολές της τρόικας.
»Σήμερα κλείνουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, αύριο σειρά έχει ένα δημόσιο σχολείο, ένα πανεπιστήμιο, ένα νοσοκομείο και δεκάδες επιχειρήσεις σε όλη την χώρα, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.
»Με την επιβολή του “Δόγματος του Σοκ” επιβάλλουν κλίμα φόβου και τρομοκρατίας, σε μια κατεστραμμένη κοινωνία, από την ανεργία, τη μαζική φτωχοποίηση».

δημοσίευσε ...