Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Νικήσαμε το φόβο, τον φόβο μας να έχουν !!!

Η κυβέρνηση υποταγμένη στις υποσχέσεις που έχει δώσει στους τοκογλύφους δανειστές, δεν διστάζει στο βωμό της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου να θυσιάζει κάθε έννοια της δημοκρατίας, να καταστρατηγεί το σύνταγμα και να ποδοπατεί ακόμα και βασικούς κανόνες του εργατικού δίκαιου.

Προκειμένου να υλοποιήσει με «νόμο και τάξη» ακόμα σκληρότερα μέτρα από τα προηγούμενα που εξαθλίωσαν τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας καταφεύγει σε τακτικές αυταρχισμού και εκφυλισμού της δημοκρατίας, θέτοντας την ακόμα μία φορά «επί της χειρουργικής κλίνης».

Αφού φρόντισε πρώτα να απαξιώσει την ΕΡΤ στα μάτια της κοινωνίας και να λοιδορήσει τους εργαζόμενους, «εν μία νυκτί» με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και παρακάμπτοντας το ελληνικό κοινοβούλιο, φίμωσε την ελληνική ραδιοφωνία - τηλεόραση, με άμεση επίπτωση και τον αποκεφαλισμό 2.700 εργαζομένων.
 
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ με την αμέριστη και αυθόρμητη συμπαράσταση χιλιάδων εργαζομένων από όλους τους κλάδους και με το συντριπτικό 65% της κοινωνίας, είπαν ΟΧΙ στην τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είπαν ΟΧΙ στον στραγγαλισμό της δημοκρατίας, κρατώντας την ΕΡΤ ζωντανή, κρατώντας την ΕΡΤ ανοικτή.
 
Η μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου, που όπως φάνηκε ήταν απρόβλεπτη και έξω από τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, εκτός ότι άλλαξε το πολιτικό τοπίο δημιουργώντας νέα δεδομένα και σηματοδοτώντας πολιτικές εξελίξεις, ανάγκασε και το ΣτΕ να αποφασίσει την προσωρινή διαταγή αναστολής της καθεστωτικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ όπως ήταν πριν το μαύρο που της έριξε η συγκυβέρνηση.
 
Το πόσο δυνατό ήταν το χαστούκι που εισέπραξε η τρικομματική συγκυβέρνηση από την απόφαση του ΣτΕ μένει να αποδειχτεί από την ολομέλεια του τον Σεπτέμβρη, ωστόσο όμως δεν παύει να αποτελεί μια πρώτη νίκη του εργατικού και λαϊκού κινήματος στον διαρκή πόλεμο ενάντια στα μνημονιακά μέτρα και στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της συγκυβέρνησης.
 
Το εργατικό κίνημα απερίσπαστο από τις προσχηματικές αλλαγές που προτείνουν τα κυβερνητικά δεκανίκια, για ανασχηματισμούς και πολιτικούς επαναπροσδιορισμούς, πρέπει να συνεχίσει και να εντείνει τον αγώνα του γνωρίζοντας πολύ καλά και από την προηγούμενη συγκυβέρνηση πως «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε ούτε την κεφαλή του».

Η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και αυτών που τις εφαρμόζουν, που με αφετηρία των επιδιώξεων τους το κλείσιμο της ΕΡΤ και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων από την ελληνική ραδιοτηλεόραση, έχουν σχεδιάσει την καρατόμηση του δημόσιου τομέα, αθρόες τυφλές απολύσεις, την εμπορευματοποίηση των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών και το ξεπούλημα της ελληνικής περιουσίας, είναι υπόθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος και    δεν θα έρθει με ανάθεση της στις αίθουσες δικαστηρίων.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ «απέναντι σε αυτά που μας … «υπόσχονται», εμείς αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των πολιτικών του και την διαμόρφωση του δικού μας μέλλοντος..» διοργανώνει το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013  Πανελλαδικό Συλλαλητήριο όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με σύνθημα «ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ».

Λέμε ΟΧΙ στη διάλυση του δημοσίου και των Ο.Τ.Α.

Καμία κατάργηση υπηρεσίας.

Καμία απόλυση εργαζομένου.

Νικήσαμε το φόβο, τον φόβο μας να έχουν !!!

Ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο

Δελτίο τύπου της ΠΟΕ – ΟΤΑ συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ

Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ – ΟΤΑ που καταγγέλλει τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντώνη Μανιτάκη για την άρνηση του να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

δημοσίευσε ...