Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ούτε ψευδαισθήσεις, ούτε αυταπάτες – Θα σας ανατρέψουμε με τις δικές μας πλάτες




ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
 


ΠΕΡΙΠΟΥ 500 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της Αθήνας συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση που οργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) έξω από το Υπουργείο Υγείας ενάντια στο κλείσιμο νοσοκομείων και στη διάλυση της δημόσιας υγείας. Η ΠΟΕΔΗΝ κήρυξε στάση εργασίας 10-3 μμ. Το πανό της ΠΟΕΔΗΝ ανάφερε: «Άμεση απόσυρση του νόμου συγχωνεύσεων καταργήσεων μονάδων υγείας-πρόνοιας – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού».

Στη συγκέντρωση πήραν μέρος με τα πανό τους εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία Ντινάν, Ασκληπιείο Βούλας, Πατησίων, Αγ. Σάββα, Αγ. Βαρβάρας, Πολυκλινική και μεγάλη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας Αττικής.  

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ  Σταύρος Κουτσιουμπέλης δήλωσε ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν ψευδαισθήσεις στους εργαζομένους, ακόμα και μεγάλα νοσοκομεία θα κλείσει αυτή η κυβέρνηση» και επιβεβαίωσε ότι η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, 11.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη. Ο Κουτσιουμπέλης είπε ότι συζητά με άλλες ομοσπονδίες για την οργάνωση γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας και ότι  η ΠΟΕΔΗΝ εξετάζει κάθε μέτρο, και αυτό των καταλήψεων, για να υπερασπιστεί το δικαίωμα των εργαζομένων στη δημόσια υγεία.
Ν.Α.

δημοσίευσε ...