Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αυτόνομη Παρέμβαση : χωρίς άλλη καθυστέρηση, να σημάνει εργατικός συναγερμός και ξεσηκωμός


Η απόφαση των εργαζομένων στην ΕΡΤ να την κρατήσουν ανοιχτή και να μην αποδεχτούν τις απολύσεις  φέρνει στην επιφάνεια το μεγάλο φαγοπότι που έχει στηθεί στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού μας.
Αποδεικνύεται ότι πίσω από τους «σχεδιασμούς» για εκσυγχρονισμό, ανασυγκρότηση, περιστολή δαπανών, εκκαθάριση του άντρου κηφήνων κλπ κρύβεται ένα μεγάλο σκάνδαλο, ένα πλιάτσικο των μεγαλοκαναλαρχών σε βάρος της δημόσιας τηλεόρασης, των εργαζομένων, της κοινωνίας.

Κύριος φορέας διαπλοκής για λογαριασμό μεγάλων ιδιωτικών καναλιών είναι η κυβέρνηση, που ανέλαβε την βρώμικη δουλειά του σχεδίου για ολοκληρωτικό έλεγχο του τηλεοπτικού χώρου, από  ιδιωτικούς φορείς κυρίως την Digea, της οποίας συνέταιροι είναι οι σταθμοί: Mega, ANT1, Star, Σκάι, Alpha, Μακεδονία TV, οι οποίοι,  όχι μόνο δεν διαθέτουν νόμιμη άδεια, αλλά συνεχίζουν να λειτουργούν, παρά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που έκρινε παράνομο το καθεστώς αυτό.

Στο οργανωμένο σχέδιο διαπλοκής ήταν και το αποτρόπαιο και ξαφνικό μαύρο στις οθόνες, που σοκάρισε την ελληνική κοινωνία και σήκωσε θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο.

Η επιδίωξη ήταν, να εμποδιστεί η ΕΡΤ να διατυπώσει (άρα ενημερωθεί η κοινωνία) τις απόψεις της κατά της μείωσης του αριθμού των συχνοτήτων, υπέρ των ιδιωτικών παρόχων δικτύου, το δε περιβόητο σχέδιο του διαδόχου σχήματος της ΕΡΤ, προετοιμάζει την περαιτέρω μείωση των συχνοτήτων του δημοσίου φορέα, υπέρ των ιδιωτών.

Αυτοί είναι οι λόγοι που τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια υποστηρίζουν με μανία και με κάθε τρόπο την κυβερνητική απόφαση. 

Οι υπηρεσίες που παρείχαν στην κυβέρνηση και με τα τεχνικά τους μέσα, για να σβήσουν τη φωνή και την εικόνα της ελεύθερης ανοιχτής ΕΡΤ, η συνοδεία στις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν έφοδο στους πομπούς της ΕΡΤ, δεν ήταν με το αζημίωτο τελικά. 

Η κυβέρνηση έχει ταυτιστεί απόλυτα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αυτή η επιλογή είναι που δημιουργεί και νέο χρέος, που πλησιάζει τα 500 εκατ. Ευρώ και ας αφήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα για τις μεγάλες σπατάλες, που άλλωστε οι ίδιοι και δημιουργούν και δημιούργησαν με την πρακτική των πελατειακών σχέσεων.

Η ΕΡΤ είναι ένα τρανό και προκλητικό σκάνδαλο διαπλοκής, μια τρανή απόδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση και ένα πολιτικό και οικονομικό λόμπι λεηλατεί τη χώρα, τους εργαζόμενους και τον λαό μας.

Η ΕΡΤ δεν είναι το τέλος σε αυτό το φαγοπότι, δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση, είναι το δείγμα γραφής, είναι το τυρί στη φάκα, για να εφαρμόσουν την μεγάλη λεηλασία σε βάρος των οργανισμών και των εργαζομένων στο δημόσιο και στις ΔΕΚΟ.

Οι χιλιάδες απολύσεις που γίνονται είναι προγραμματισμένες, είναι οι εντολές του κεφαλαίου, για να του παραδοθούν οι επιχειρήσεις, με το εργατικό δυναμικό αποδεκατισμένο, υποταγμένο και αποδυναμωμένο.

Η υπόθεση της  ΕΡΤ δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του φορέα, αφορά όλη την κοινωνία, αφορά όλους μας. Γύρω από τον αγώνα αυτόν, πρέπει να χτίσουμε ένα μεγάλο ισχυρό, μαζικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής αυτών των πολιτικών.

Τα συνδικάτα πολύ γρήγορα, καλούνται να ανταποκριθούν και να ξεσηκώσουν μια νέα θύελλα ταξικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης, να συνδέσουν και τους δικούς τους αγώνες με τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Να αναλάβουν αυτά, την περιφρούρηση του χώρου, να ενισχύσουν οργανωμένα και μαζικά  την παρουσία των εργαζομένων, να πάρουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης, συντονισμού των αγώνων.

Ο αγώνας στην ΕΡΤ, πρέπει να ενεργοποιήσει όχι μόνο τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ΔΕΚΟ, αλλά όλους τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, που ακολουθούν κατά χιλιάδες, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και εκτινάσσουν με τρομακτικούς ρυθμούς, την μαζική ανεργία που μαστίζει τη χώρα, μπορεί να ενοποιήσει τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Χωρίς άλλη αναμονή, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να σημάνει εργατικός συναγερμός και ξεσηκωμός, να σπάσουν οι αλυσίδες του φόβου και της απραξίας και τα συνδικάτα να μπουν στη πρώτη γραμμή της μάχης. Να συνδέσουν όλες τις επιμέρους αντιστάσεις και κινητοποιήσεις, σε ένα μεγάλο μαζικό εργατικό λαϊκό κίνημα αντίστασης, αποτροπής των πολιτικών αυτών και ανατροπής της κυβέρνησης, πριν καταστραφεί ολοσχερώς ο εργατικός παραγωγικός ιστός.

Από τους λιμενεργάτες που αντιστέκονται στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, τους υγειονομικούς που εκπέμπουν sos για την δημόσια υγεία, τους εκπαιδευτικούς που συρρικνώνονται και κλείνουν τα σχολεία, τους απολυμένους στην εταιρεία ΚΑΤΣΕΛΗΣ, τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους στην ΕΘΝΟΝΤΑΤΑ, τους απλήρωτους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία, τη στρατιά των ανέργων της Ζώνης….και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ υπάρχει ένα ισχυρό νήμα που ενώνει, μπορεί να τους κάνει νικητές, μπορεί να τους κάνει καταλύτες ανατροπής και χάραξης μιας άλλης πορείας για τη χώρα και τους εργαζόμενους. Το νήμα αυτό είναι, ο συντονισμένος, ενωμένος, αγώνας όλης της εργατικής τάξης.

Το συλλαλητήριο που οργανώνεται το Σάββατο από το συντονισμό των 14 ομοσπονδιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στις 11:30 στην Πλ. Καραϊσκάκη, μπορεί να δώσει συνέχεια με μεγαλύτερη ένταση, μπορεί να εκπροσωπήσει τη διάθεση των εργαζομένων να ξεμπλοκαριστούν από την αδράνεια των πλειοψηφιών στη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

δημοσίευσε ...