Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Θέλεις ν’ «αγιάσεις» αλλά δεν σ’ αφήνουν …



Με μια πολύ καλά στημένη από γραφείο τύπου (δημάρχου);, ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου, συνταξιούχος, οδηγός ταξί και πάνω απ’ όλα αμειβόμενος εργολάβος του δήμου Πειραιά, προσπάθησε μέσω πειραϊκής 15νθήμερης πολιτικής, ναυτιλιακής και πολιτιστικής εφημερίδας, να κτίσει ένα «καθαρό» προφίλ για τον ίδιο που το έχει πραγματικά ανάγκη αλλά να ενισχύσει και το «πεσμένο» προφίλ ενός πετυχημένου δημάρχου - εργοδότη του .(αυτό το τελευταίο μη το πάρετε πολύ στα σοβαρά γιατί εργοδότης είναι οι δημότες που απ' αυτούς πληρώνεται).


Δεν θα ασχοληθούμε με το πλήθος ανακριβειών που αναφέρονται στην υποτιθέμενη συνέντευξη και έχουν να κάνουν με την κρίση του πειραϊκού λαού ως προς το θέμα της νέας εκλογής δημάρχου, που κοντοζυγώνει.


Ούτε θα ασχοληθούμε με τα μελλοντικά δικά του σχέδια, για το τι θα γίνει όταν μεγαλώσει, όλοι οι άνθρωποι άλλωστε έχουν το δικαίωμα να ονειρεύονται.


Θα ασχοληθούμε όμως για τα του «οίκου» μας, που έχουμε κάθε δικαίωμα να το κάνουμε και θα πούμε ότι οι αγάπη των συναδέλφων του θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν δεν πουλούσε αντί πινακίου φακής (ανάθεση εργολαβίας) την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του που τον ψήφιζαν τόσα χρόνια για να τους υπηρετεί και όχι για να υπηρετεί τα συμφέροντα της δημοτικής αρχής, όντας πρόεδρος του Σωματείου.


Θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν εκμεταλλευότανε τον μόχθο και τον ιδρώτα τους, παριστάνοντας τον εργολάβο όταν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας κάνουν όλη τη δουλειά με τα μηχανήματα του δήμου αλλά αυτός πάει στο ταμείο για την πληρωμή.


Θα ήταν τέλος ακόμα μεγαλύτερη η αγάπη τους αν επέστρεφε τα χρήματα που έχει δανειστεί εδώ και ενάμιση χρόνο από το ταμείο του Σωματείου.


Και εν πάση περίπτωση καλά είναι τα καλά λόγια και η αγάπη να συνεχίζονται και όταν γυρνάς την πλάτη και όχι «τρομοκρατώντας» από θέση ισχύος τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.


Και μην ξεχνάμε ότι τα ψέματα διαθέτουν κοντά ποδαράκια και δεν πάνε πολύ μακριά. 

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται ... λένε στο χωριό μου, γιατί έχουμε χωριό. 


Μας εκπλήσσει βέβαια το γεγονός πως αυτοί που θέλουν να αποκαλούνται έγκυροι ανταποκριτές παίρνουν συνεντεύξεις από έμμισθους εργολάβους του δήμου και του δημάρχου και περιμένουν να γίνουν πιστευτοί από τους αναγνώστες τους.


Κι όλα αυτά γιατί ; Γιατί σήμερα πρωί πρωί που πέρασα την πόρτα του γκαράζ με έπιασαν έξαλλοι οι εργαζόμενοι και μου έδειξαν την εφημερίδα …. θες ν’ αγιάσεις και δεν σ’ αφήνουν, ρε γμτ!!!


Υ.Γ. : κηπουράκος ήμουνα, χορταράκι κούρευα !!!

«Timeo Danaos et dona ferentes»

δημοσίευσε ...