Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Σε μόνιμη αντιδημοκρατική τροχιά η κυβέρνηση, φακελώνει συνδικαλιστές και ποινικοποιεί την δράση τους.

Ο εκτροχιασμός  της δημοκρατίας και οι τακτικές αυταρχισμού, εκφοβισμού και τρομοκράτησης του μάχιμου συνδικαλιστικού κινήματος που παλεύει και αντιστέκεται  στην ανθρωποφαγία, την φτώχεια και την εξαθλίωση που επιβάλλουν σε εργαζόμενους και κοινωνία τα μνημόνια, έχει επιλεγεί από τους μνημονιακούς υπηρέτες της συγκυβέρνησης ως ο μόνος τρόπος διακυβέρνησης ώστε  να εφαρμοστούν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που τους διατάζουν οι δανειστές.  

Το κρεσέντο αντιδημοκρατικότητας της κυβέρνησης συνεχίστηκε μετά τη βία και τα χημικά των δυνάμεων καταστολής τις τελευταίες ημέρες, με το έγγραφο που απέστειλε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής προς την Π.Ο.Ε – Ο.Τ.Α ζητώντας τα στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας όλων των εκλεγμένων μελών – συνδικαλιστών του κλάδου, από Εκτελεστική Επιτροπή και Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μέχρι Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Αντιπροσώπων στο 41ο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η κυβέρνηση ανασύροντας από τα σκοτάδια της ιστορίας το «Συνδικαλιστικό της Ασφάλειας»  παρεμβαίνει ωμά στην εσωτερική λειτουργία της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων - μελών της, φρονώντας ότι έτσι θα καμφθούν οι αντιστάσεις και οι φωνές θα κοπάσουν, απέναντι στην κτηνωδία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της.

Με πρόφαση τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για «κατασκευασμένες» παραβάσεις του ποινικού κώδικα (επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία), οι οποίες κατά το έγγραφο της Διεύθυνσης Ασφαλείας «έλαβαν χώρα την 13-10-2011 στην Αθήνα κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.», η κυβέρνηση επιχειρεί να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση.      

Γνωρίζουν καλά πως η πολιτική της κοινωνικής βαρβαρότητας δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει νομιμοποίηση στις συνειδήσεις των εργαζομένων γι’ αυτό  και επιλέγουν αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές.

Ματαιοπονούν όμως, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία, την ελευθερία της συλλογικής οργάνωσης και δράσης, τις συνταγματικά κατοχυρωμένες συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα στην απεργία.

Θεωρούμαι αυτονόητη την πολιτική στάση της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ να μην δώσει κανένα ατομικό στοιχείο που θα χρησιμοποιηθεί   για το  «φακέλωμα»  εργαζομένων  από την Ασφάλεια και να επιστρέψει το έγγραφο στον αποστολέα του ως «επιεικώς» απαράδεκτο.

Μάρτιος 2014                                                  Α.Σ.Κ - Ο.Τ.Α

Το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕ - ΟΤΑ ΕΔΩ

Η ανακοίνωση της ΑΣΚ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

δημοσίευσε ...