Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΠΟΕ-ΟΤΑ : Η κυβέρνηση εμπαίζει, αποπροσανατολίζει και επιχειρεί να διασπάσει την ενότητα των εργαζομένων

Η «αδυναμία» των συνδικάτων να οργανώσουν έναν αποτελεσματικό και νικηφόρο αγώνα, έχει φέρει στην επιφάνεια διάφορους «σωτήρες» και «παράγοντες» οι οποίοι τη μια φορά ετοιμάζουν τις έντυπες «φόρμες» για να δηλωθούν τα προσωπικά στοιχεία των διαθεσίμων για να διευκολυνθεί το έργο της «αξιολόγησης», την άλλη συναντιούνται στο διάδρομο με τον πρωθυπουργό που τους τάζει ότι θα τους λύσει το πρόβλημα, ενώ πάντα ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα κάνει κάτι για να προβληθεί σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι.

Οι αυτόκλητοι «σωτήρες» είχαν και έχουν μηδενική παρουσία στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, είναι κακέκτυπα ενός συστήματος αντιλήψεων που μας οδήγησε στα σημερινά χάλια και θα είναι κέρδος για τους εργαζόμενους αν τους αφήσουν μόνους.

Χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση και αναπαράγουν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», δήθεν για ατομικές διαπραγματεύσεις, χωρίς φυσικά να δίνεται καμία λύση και ο χρόνος να τρέχει προς όφελος των αντεργατικών μέτρων και της κυβέρνησης. 

Και μπορεί ο σοφός λαός να λέει ότι «ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται» αλλά κι αυτόν που θα πιάσεις από τα μαλλιά για να σωθείς, πρέπει να ξέρει κολυμπάει και να αγωνίζεται. 

Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι που παρά του ότι βλέπουν ξαφνικά τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους και να χάνουν το δικαίωμα στην εργασία και μαζί την αξιοπρέπεια τους, πρέπει να κλείσουν τ’ αφτιά τους στις «σειρήνες» που τους αποπροσανατολίζουν και να βρεθούν στο δρόμο ενός μαζικού και ενωμένου αγώνα, μέσα απ’ τα συνδικάτα, για το σταμάτημα των απολύσεων και την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των πολιτικών τους εκφραστών.

Ανακοίνωση της ε/ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη διαθεσιμότητα-απόλυση των Σχολικών Φυλάκων και την επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να διασπάσει την ενότητά τους με τους «αυτόκλητους» σωτήρες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λίγες ημέρες πριν την λήξη της διαθεσιμότητας συνεχίζεται «ο εμπαιγμός  διαρκείας» των Σχολικών Φυλάκων που βλέπουν μέρα με τη μέρα να πλησιάζει η απόλυση τους. 

Έως και σήμερα η μόνη δέσμευση αφορά στην απορρόφηση περίπου 526 Σχολικών Φυλάκων (τρίτεκνων και με κοινωνικά κριτήρια) στο Υπουργείο Υγείας, σε Νοσοκομεία ως Υ.Ε. βοηθητικό προσωπικό. 

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά πως βασικός στόχος είναι η εξοικονόμηση πόρων μέσω απολύσεων, αφού ακόμη και για τους 526 Σχολικούς Φύλακες που θα επανατοποθετηθούν δρομολογείται υποβιβασμός τους από Δ.Ε. κατηγορία σε Υ.Ε. κατηγορία, μειώνοντας σημαντικά τις αποδοχές τους. 

Επισημαίνουμε και τονίζουμε το «κοινωνικό πρόσωπο» της κυβέρνησης των διαθεσιμοτήτων και απολύσεων που ακόμη και στους λίγους εργαζόμενους που τελικά δεν θα απολύσουν βάση των «κοινωνικών κριτηρίων», τους πετσοκόβουν τις αποδοχές. «Μεριμνά» λοιπόν το κράτος. Δεν απολύει τους τρίτεκνους αλλά τους καταδικάζει να φυτοζωούν. 

Επίσης με την κοινή Υ.Α. (ΓΠ/οικ12177/6-02-2014) όπου καθορίζονται τα κριτήρια μοριοδότησης για την μεταφορά προσωπικού ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων, συνεχίζεται η «παράδοση» πλέον, εισαγωγής φωτογραφικών κριτηρίων προκειμένου να ευνοηθούν συγκεκριμένοι εργαζόμενοι. 

Συγκεκριμένα, για το κριτήριο του μονογονέα αρκεί πλέον απλή αίτηση διαζυγίου και κατάθεση έως 31-12-2013 καταδεικνύοντας έτσι πως όσοι είχαν «εσωτερική»  πληροφόρηση ευνοούνται κατάφορα!!! 

Την ίδια στιγμή με έγγραφό της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), καλεί τα Αστυνομικά Τμήματα να καταγράψουν προβλήματα των Σχολικών Μονάδων που άπτονται της δικής τους αρμοδιότητας. 

Είναι πλέον πασιφανές πως με την κατάργηση της ειδικότητας των Σχολικών Φυλάκων τα σχολεία έγιναν «ξέφραγο αμπέλι» σε κάθε κακοποιό στοιχείο και τα παιδιά πειραματόζωα της πολιτικής των μνημονίων σε τέτοιο βαθμό που πλέον γίνεται επιτακτική η επέμβαση της Αστυνομίας. 

Ας μας πουν από πότε στα Σχολεία έχουν αρμοδιότητα τα Αστυνομικά Τμήματα. Και επειδή προφανώς (πιστεύουμε) το έγγραφο της Γ.Α.Δ.Α. δεν αφορά σε μαθητές-εγκληματίες, είναι τρανή απόδειξη πως οι Σχολικοί Φύλακες προστάτευαν την μαθητική κοινότητα και ήλεγχαν τα σχολεία αποτρέποντας τη διακίνηση ναρκωτικών και άλλων εγκληματιών δράσεων. 

Είναι η τρανή απόδειξη της αναγκαιότητάς τους, της ανάγκης άμεσης επιστροφής των Σχολικών Φυλάκων στον φυσικό χώρο εργασίας τους κοντά στα παιδιά, στα σχολεία. 

Ακόμη και τώρα όμως που αποδεικνύεται στην πράξη το κενό ασφάλειας που δημιούργησε στα σχολεία η κατάργηση των Σχολικών Φυλάκων, η συγκυβέρνηση εμμένει στην τακτική να ροκανίζει το χρόνο διαθεσιμότητας των Σχολικών Φυλάκων συνομιλώντας με κάθε «αυτοβαφτιζόμενο στρατηγό»  που ενδιαφέρεται να σώσει μόνο το τομάρι του και όχι με τα θεσμικά όργανα.

Η συγκυβέρνηση «βρήκε» στήριγμα και κάνει διάλογο με τους «αυτόκλητους σωτήρες» που δεν εκπροσωπούν κανένα άλλο παρά μόνο τον εαυτό τους.

• Είναι όλοι αυτοί που «κραύγαζαν» υπέρ της κινητικότητας.

 • Είναι αυτοί που μάχονται να μπουν στην «εθελοντική ενδοαυτοδιοικητική κινητικότητα» οι Σχολικοί Φύλακες.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΒΟΥΚΙΑ ΤΟΥΣ… ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ.

Και αφού ο στόχος της μνημονιακής συγκυβέρνησης θα έχει πλέον επιτευχθεί θα σταματήσουν να «σουλατσάρουν» στο προθάλαμο του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στους διαδρόμους της Βουλής, θα σταματήσουν να ανοίγουν οι πόρτες του Μαξίμου… Τότε όμως θα είναι αργά!!!

ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ ΘΕΣΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ Ν.4172/2013 ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΤΗΣ 5ΕΤΟΥΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε μορφή Word ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα :

Οι «Σειρήνες» καλλιεργούν αυταπάτες και αποπροσανατολίζουν.

δημοσίευσε ...