Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Θα τους χαλάσουμε τα σχέδια και θα σταματήσουμε το έγκλημα στην Φυλή. ( το δημοψήφισμα μπορεί να γίνει το μεγάλο μας όπλο)

*Του Θωμά Μπιζά
Ο Κώστας Λουμιώτης και η Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής  θα αξιοποιήσουν το δημοψήφισμα για το οριστικό κλείσιμο της ΟΕΔΑ Φυλής , για να ενημερώσουν κάθε γειτονιά και κάθε σπίτι για τις ολέθριες συνέπειες που υπάρχουν στο περιβάλλον της περιοχής και στην υγεία των κατοίκων από την παραμονή και λειτουργία των εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων στην Φυλή.

Θα οργανώσουν το μεγαλύτερο δημοψήφισμα σε επίπεδο δήμου που έχει γίνει ποτέ στο πανελλήνιο και με την εκφρασμένη θέληση δεκάδων χιλιάδων δημοτών του δήμου Φυλής, θα αξιώσουν από την κεντρική εξουσία να προχωρήσει στο οριστικό κλείσιμο της ΟΕΔΑ Φυλής , την περιβαλλοντολογική αποκατάσταση του χώρου και την αποκατάσταση και απορρύπανση της ευρύτερης περιοχής.

Καμιά κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αγνοήσει την εκφρασμένη με καθολικό δημοψήφισμα θέληση δεκάδων χιλιάδων δημοτών για το οριστικό κλείσιμο της εγκατάστασης που αποτελεί το μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό έγκλημα στην Αττική. 

Τον προηγούμενο μήνα στην  Πάρο  οι κάτοικοι ψήφιζαν μαζικά για τις δομές υγείας του νησιού και οι 5.419 κάτοικοι έριξαν  στις κάλπες 5.364 ΝΑΙ, 36 ΟΧΙ και 19 Άκυρα . 

Εμείς εδώ στην Φυλή και με τους αγώνες μας και με την ψήφο μας , μπορούμε να αποδείξουμε και θα το αποδείξουμε πως δεν ανεχόμαστε άλλο αυτό το έγκλημα. 

Πώς  δεν θέλουμε ούτε τις εγκαταστάσεις τους, ούτε τα αντισταθμιστικά τους , ούτε τις «αποζημιώσεις» και τα «οφέλη» τους. 

Με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο χέρι θα απαιτήσουμε να τα μαζέψουν και να  μας αδειάσουν την γωνιά. 

Το ερώτημα είναι  γιατί οι μέχρι σήμερα δημοτικές αρχές δεν αξιοποίησαν την πρόταση για το δημοψήφισμα που είχε καταθέσει επίσημα ο Κώστας Βάβουλας  στο δημοτικό συμβούλιο;  Γιατί έκαναν πως δεν άκουγαν και δεν έβλεπαν; 


Ο λόγος είναι απλός. Δεν ήθελαν να τους δεσμεύει η λαϊκή ετυμηγορία για το οριστικό κλείσιμο της ΟΕΔΑ Φυλής.  Ήθελαν να διαπραγματεύονται  με την κεντρική εξουσία κοστολογώντας τον ανθρώπινο πόνο και την μόλυνση με μερικά εκατομμύρια που τα χρησιμοποιούσαν κατά κύριο λόγο για να εξαγοράζουν συνειδήσεις με κάθε δυνατό τρόπο. 

Η πολιτεία οφείλει πολύ περισσότερα από αυτά που έχει δώσει έως τώρα για τις οικονομικές συνέπειες από την περιβαλλοντολογική υποβάθμιση της περιοχής. Ακόμα περισσότερα οφείλει για την αποκατάσταση και απορρύπανση της περιοχής . 

Η  Ριζοσπαστική Κίνηση Φυλής  αντίθετα επιδιώκει και θα πετύχει την δέσμευση από την λαϊκή ετυμηγορία,  όχι για να διαπραγματευθεί με την κεντρική εξουσία,  αλλά για να απαιτήσει από την κεντρική εξουσία το οριστικό κλείσιμο της ΟΕΔΑ. 

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης  του κ. Σγουρού και των σκουπιδο- επενδυτών είναι να συνεχιστεί το έγκλημα στην Φυλή για πολλές δεκαετίες ακόμα.  Να εγκαταστήσουν και νέες μονάδες επεξεργασίας τουλάχιστον για 27 χρόνια και μετά αυτές οι μονάδες τάχα να περάσουν στα χέρια του δημοσίου. 

 Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Και  ο ξενοδόχος στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλος από τον Λαό του δήμου Φυλής  που με την ψήφο του και στις ερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές , αλλά και με την ψήφο του στο Δημοψήφισμα για το οριστικό κλείσιμο της ΟΕΔΑ Φυλής θα τους χαλάσει τα σχέδια.

*Ο Μπιζάς Θωμάς . μέλος της Ε.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ.

δημοσίευσε ...