Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Έτρεξε να προλάβει ο αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η τακτική του αυταρχισμού που τήρησε ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Αγγελάκας στην διαδρομή της θητεία του στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με τις ακυρωτικές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων και την άρνηση του να κατατάξει τους εργαζόμενους που έχουν δικαιωθεί με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για την μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου χρόνου σε αορίστου, συνεχίστηκε και λίγες ημέρες πριν την αποχώρηση – παραίτηση του.

Ταυτιζόμενος με την πολιτική των μέχρι χτες δυνάμεων εξουσίας Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να συντηρήσει το πελατειακό κράτος που δημιούργησαν και γιγάντωσαν επί των ημερών τους στη διακυβέρνηση της χώρας..

Ο κ. Αγγελάκας φαίνεται ότι είχε τόση μεγάλη βιάση για τους διορισμούς, «διαισθανόμενος» προφανώς κι αυτός το αποτέλεσμα των εκλογών, που δεν φρόντισε να μάθει αν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι ακόμα υπάλληλοι ή έχουν συνταξιοδοτηθεί ενώ είναι απορίας άξιο αν τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ καταγγέλλει τον αυθαίρετο και παράτυπο διορισμό των μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Περιφέρειας Αττικής που πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας κ. Μανώλης Αγγελάκας εν μέσω εκλογικής περιόδου, (23/1/2015) δύο ημέρες πριν τις εκλογές, προκειμένου να προλάβει να βολέψει τους αρεστούς της απερχόμενης μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους μέσα από τα συνδικάτα να συνεχίσουν τον αγώνα για την αλλαγή της σύνθεσης των υπηρεσιακών συμβουλίων με την εκλογή τρίτου αιρετού και Πρόεδρο κοινής αποδοχής, για δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας με ανοικτές συνεδριάσεις και δημοσιοποίηση των αποφάσεων, για τη θεσμοθέτηση δεύτερου βαθμού κρίσης από δευτεροβάθμια υπηρεσιακά συμβούλια σε πανελλαδικό ή περιφερειακό επίπεδο και για να δοθεί δικαίωμα εκλογής σε όλους τους εργαζόμενους, μόνιμου και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου χωρίς αποκλεισμούς κατηγοριών (ΥΕ).

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 30-1-2015

δημοσίευσε ...