Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

ΜΕΤΑ: 21 Ιούνη 2015, 7μμ, Σύνταγμα / Πανεργατικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο

Οι λεγόμενοι θεσμοί, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δανειστές συμπεριφέρονται απέναντι στη χώρα μας και τον ελληνικό λαό λες και δεν έγιναν εκλογές στις 25 Γενάρη και δεν αποφάνθηκε για τον τερματισμό των μνημονιακών πολιτικών και για την επαναφορά των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Είναι πλέον φανερό σ’ όλους, ακόμα και σε όσους μπορεί να είχαν αυταπάτες, ότι οι «θεσμοί» και οι δανειστές θέλουν να «τιμωρήσουν» τον ελληνικό λαό για τις επιλογές του και να στείλουν το μήνυμα σ’ όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι η λιτότητα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους είναι μονόδρομος.
 Οι εργαζόμενοι και ο Ελληνικός λαός πρέπει να τους χαλάσουν τα σχέδια και να ανατρέψουν τις επιλογές τους.

Η Ελληνική Κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει ούτε βήμα πίσω. Οφείλει να απορρίψει τα διλήμματα και τους εκβιασμούς και να επιταχύνει τα βήματα για την εφαρμογή των προεκλογικών και προγραμματικών της δεσμεύσεων και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Βασικές προϋποθέσεις αποτελούν:

-H διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, που πλέον και με τα στοιχεία της επιτροπής αλήθειας της βουλής, το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του είναι παράνομο, άδικο και επονείδιστο.

-Η προτεραιότητα στην ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι στην εξυπηρέτηση των δανείων.

-Το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο. 

-Η εφαρμογή ενός φορολογικού συστήματος για την αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και του λαού.

-Η εκπόνηση ενός προγράμματος παραγωγικής ανάπτυξης της χώρας για την αντιμετώπιση της ανεργίας και για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και της χώρας.

Σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ την υπόθεση της διαπραγμάτευσης να την πάρουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι, ο ελληνικός λαός και η νεολαία και να πάψουμε όλοι μας να είμαστε παρατηρητές και παθητικοί θεατές των εξελίξεων.

Το ΜΕΤΑ καλεί τους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό να αποδοκιμάσουν όλους αυτούς που αποτελούν την «πέμπτη φάλαγγα» των μνημονίων και των δανειστών στη χώρα μας, που άρχισαν να «εκπαιδεύονται» σε κινητοποιήσεις «κατσαρόλας», που δε θέλουν να αλλάξει τίποτα και να συνεχιστεί η μνημονιακή βαρβαρότητα στη χώρα μας για να μην στερηθούν αυτοί τα προνόμιά τους.

Να γυρίσουν τέλος την πλάτη σε όσους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, είχαν «λουφάξει» στα πέτρινα χρόνια των μνημονίων, θεωρώντας πολλά από τα μέτρα τους απαραίτητα και σήμερα κουνούν το δάκτυλό τους, απαιτώντας την ως δια μαγείας επαναφορά όλων αυτών που αφαιρέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, σε μια χώρα με καταστραμμένη οικονομία και με λαβωμένη την εθνική της κυριαρχία, αλλά και σε όσους μελλοντολογούν, «προφητεύοντας» την συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, για να αυτοεπιβεβαιωθούν, υποτιμώντας το ρόλο που μπορεί να παίξει η ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα στις πολιτικές εξελίξεις.

Το ΜΕΤΑ καλεί του εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην εργατική-λαϊκή κινητοποίηση την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις 7 μμ στο Σύνταγμα.
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ – Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

δημοσίευσε ...