Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Κυριακής 21 Ιούνη 2015


Οι λεγόμενοι θεσμοί, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δανειστές συμπεριφέρονται απέναντι στη χώρα μας και τον ελληνικό λαό αγνοώντας και απαξιώνοντας τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Γενάρη, όπου ο λαός με τη ψήφο του αποφάσισε τον τερματισμό των μνημονιακών πολιτικών και για την επαναφορά των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων.

Είναι πλέον φανερό σ’ όλους, ακόμα και σε όσους μπορεί να είχαν αυταπάτες, ότι οι «θεσμοί» και οι δανειστές θέλουν να «τιμωρήσουν» τον ελληνικό λαό για τις επιλογές του και να στείλουν το μήνυμα σ’ όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι η λιτότητα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους είναι μονόδρομος.

 Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε την συμμετοχή της ομοσπονδίας στο πανεργατικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Κυριακή 21 Ιουνίου 2015 στις 7.00 το απόγευμα στο Σύνταγμα και καλεί όλους τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΠΑΛΛΑΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015-7.00 μ.μ.-ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ-ΑΘΗΝΑΤο Γενικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στη συνεδρίασή του την ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015, με αφορμή την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τη διοργάνωση Πανεργατικής-Παλλαϊκής κινητοποίησης την ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 στις 7.00 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος-Αθήνα, αποφάσισε τη μαζική και δυναμική συμμετοχή ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απαιτώντας:

  1. Την κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών Νόμων.
  2. Την ψήφιση νέου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού-σύνταξης.
  3. Την επαναφορά των εργατικών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που καταργήθηκαν στη μνημονιακή περίοδο.
  4. Άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των Ασφαλιστικών Ταμείων και λειτουργία τους με την εγγύηση του κράτους.
  5. Την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό.
  6. Πέρασμα των Τραπεζών υπό Δημόσια ιδιοκτησία και Κοινωνικό έλεγχο.
  7. Διαγραφή του χρέους τώρα.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμείνουν θεατές μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από τους ντόπιους και ξένους εκπροσώπους των τοκογλύφων δανειστών. Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή πολιτική μάχη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και την ικανοποίηση των αναγκών της ελληνικής κοινωνίας. Τέλος το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε σε περίπτωση που ανακοινωθεί συμφωνία συνέχισης των μνημονίων και της βάρβαρης λιτότητας να προκηρυχθεί απεργιακή κινητοποίηση.Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

δημοσίευσε ...