Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Δήμος Πειραιά : Την Κυριακή 5 Ιουλίου ψηφίζουμε μαζικά ΟΧΙ - η διαπραγμάτευση στα χέρια μαςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ  ΟΧΙ

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία και ο λαός μας, για 5 χρόνια πληρώσαμε ακριβά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επέβαλαν οι δανειστές και η τρόικα και εφάρμοσαν πιστά οι ντόπιοι υπηρέτες τους.
Ματώσαμε κυριολεκτικά προκειμένου να πληρώνεται ένα άδικο, απεχθές και ταξικό χρέος. Ένα χρέος που φορτώθηκε στις πλάτες του λαού για να σωθούν οι τράπεζες και να διατηρηθεί η κερδοφορία και τα προνόμια του μεγάλου κεφαλαίου.

Παρόλα αυτά, αγωνιστήκαμε σκληρά, βγήκαμε σε δρόμους και σε πλατείες, ενάντια στα μνημόνια, στη λιτότητα, στην εξαθλίωση, στον αυταρχισμό και στις αντιδημοκρατικές εκτροπές.
Δεν ξεχνάμε επίσης ότι η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών για 5 χρόνια οδήγησαν:
- σε 1,5 εκατομμύρια άνεργους μέσα από το κλείσιμο εκατοντάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, με τη χώρα να κατέχει το ρεκόρ της ανεργίας σε όλη την Ευρώπη,
- σε χιλιάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας που βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά, χωρίς φαΐ, χωρίς στέγη και χωρίς μέλλον,
- σε τεράστιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των εργατικών δικαιωμάτων, στη φτωχοποίηση ενός μεγάλου μέρους του πληθυσμού της χώρας.
- στη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος και στην κλοπή και των τελευταίων αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, στο γκρέμισμα του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας.
Με ένα μαζικό ΟΧΙ την Κυριακή στις 5 του Ιούλη στέλνουμε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέρμα στη μνημονιακή λεηλασία και στην κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Με ένα βροντερό ΟΧΙ θα απαιτήσουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο, την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ του λαού, την αποκατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας για να υπάρξει ανάπτυξη σε όφελος του λαού και του τόπου και για να αντιμετωπιστεί η ανεργία.
Με ένα παλλαϊκό ΟΧΙ θα απαιτήσουμε επίσης απ' την Κυβέρνηση να μην κάνει ούτε βήμα πίσω και χωρίς ταλαντεύσεις και συμβιβασμούς να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα που θέτει το εργατικό και λαϊκό κίνημα και που άλλωστε ήταν και προεκλογικές εξαγγελίες και προγραμματικές της δεσμεύσεις.
Οι δανειστές και οι εγχώριοι εκπρόσωποί τους επιχειρούν να μας τρομοκρατήσουν. Η επικράτηση του φόβου θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσουν προκειμένου να καταστείλουν το αγωνιστικό φρόνημα του Ελληνικού λαού. Είναι το τελευταίο τους όπλο προκειμένου να μας οδηγήσουν στην ταπείνωση, την κοινωνική εξαθλίωση, στα παντοτινά μνημόνια.
Μην περιμένουν όμως να δειλιάσουμε. Έχοντας εφόδια τις αγωνιστικές μας παρακαταθήκες, την αλληλεγγύη και την ενότητα θα γυρίσουμε την πλάτη στους εμπόρους του φόβου. Με το χέρι στην καρδιά, στις 5 του Ιούλη θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα υπερψηφίζοντας μαζικά το ΟΧΙ για να τεθεί τέρμα στη μνημονιακή λεηλασία και στην κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Για να ανοίξει μια νέα αναγεννητική πορεία για το λαό και τη χώρα μας.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Οδηγών - Μηχανικών και Εργ/των του Δήμου Πειραιά με ομόφωνη απόφασή του 
σας καλεί ΟΛΟΥΣ να υπερψηφίσετε το ΟΧΙ,
καμία ψήφος χαμένη σε λευκό – άκυρο ή αποχή.

ΑΥΤΑ προτείνουν οι δανειστές και οι υποστηρικτές του «ναι»

·         Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει η επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί.
·         Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 (νόμος Βρούτση) για το ασφαλιστικό.
·         Να εφαρμοστούν πλήρως οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ (αυξήσεις σε γάλα, ψωμί, αρτοποιεία, άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές κ.λπ.).
·         Να μειωθούν οι μισθοί στο Δημόσιο και να μειωθεί το προσωπικό του προφανώς με διαθεσιμότητες και απολύσεις.
·         Να περιοριστούν άμεσα οι πρόωρες συντάξεις.
·         Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ.
·         Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους.
·         Να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, που συνεπάγεται μείωση των εσόδων τους κατά πάνω από 700 εκατ. ευρώ.
·         Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6%.
·         Να παγώσουν οι συντάξεις μέχρι το 2021.
·         Να μην επανέρθουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα επίπεδα του 2014.
·         Να περικοπούν κατά 900 εκατ. ευρώ (0,5% του ΑΕΠ) οι δαπάνες για την Υγεία και την κοινωνική πρόνοια, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα Νοσοκομεία, τα επιδόματα κ.λπ.
·         Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ δηλαδή του κορμού της ΔΕΗ.
·         Να πωληθούν οι μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο.
·         Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση.
·         Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά.
·         Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρείες και τους ελεύθερους επαγγελματίες (μπλοκάκια).
·         Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος).
·         Να μειωθεί το ακατάσχετο των 1.500 ευρώ στις καταθέσεις
·         Να αυξηθεί το επιτόκιο που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών
·         Να υπάρξουν συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο.
·         Να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12 % στα κέρδη άνω των 500.000 για τη χρήση του 2014
Οι εκβιασμοί και τα τελεσίγραφα δεν περνούν
Όλοι μαζί ψηφίζουμε μαζικά
ΟΧΙ

δημοσίευσε ...