Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Νέο εργατικό ατύχημα εργάτριας καθαριότητας στην Πρέβεζα



Στον απόηχο της συνάντησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον Γ.Γ του υπουργείου εργασίας που ουσιαστικά δεν έλαβε καμία δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για άμεσες παρεμβάσεις που θα μειώσουν τους κινδύνους των εργαζομένων εν ώρα εργασίας, πέραν του ευχολογίου να αλλάξει η νομοθεσία, τα εργατικά ατυχήματα συνεχίζονται με ραγδαίους ρυθμούς.
Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι μία από τις κυρίαρχες αιτίες των ατυχημάτων – δυστυχημάτων είναι η υπερ-εντατικοποίηση της εργασίας που προέρχεται από την τραγική έλλειψη προσωπικού, την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση αρνείται να πάρει την πολιτική απόφαση μονιμοποίησης των συμβασιούχων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων με τεκμηριωμένο ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων.
Όχι μόνο πρέπει να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι, που το θέμα της μονιμοποίησης τείνει να γίνει το «γιοφύρι της Άρτας» (το πρωί μονιμοποιούνται σύμφωνα με τον υπ. Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκη και το βράδυ «απολύονται» σύμφωνα με την υπ. Δ.Α. Όλ. Γεροβασίλη), αλλά πρέπει να γίνουν και επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
Νέο εργατικό ατύχημα    
Μία δημοτική υπάλληλο τραυματία είχε ως αποτέλεσμα ντελαπάρισμα απορριμματοφόρου του Δήμου Πρέβεζας στην εθνικό οδό κοντά στην διασταύρωση Αρχαγγέλου.
Συγκεκριμένα, ο οδηγός του οχήματος προσπάθησε να αποφύγει σύγκρουση με προπορευόμενη νταλίκα που επιχειρούσε να στρίψει σε αγροτικό δρόμο, με αποτέλεσμα να φρενάρει απότομα, να χάσει το έλεγχο του απορριμματοφόρου και το όχημα να ανατραπεί.
Οδηγός και συνοδηγός, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου η δημοτική υπάλληλος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι.
Σημ. Η φωτο είναι από την τοπική ιστοσελίδα www.artabest.net
Στοιχεία από aftodioikisi.gr


δημοσίευσε ...